Соборування на парафії Різдва Пресвятої Богродиці м. Хмельницького

      Коментарі Вимкнено до Соборування на парафії Різдва Пресвятої Богродиці м. Хмельницького

DSC_8973 зменшена27 квітня 2016 р. Божого на парафії Різдва Пресвятої Богородиці відбувся чин Соборування (Єлеопомазання).

DSC_8949 зменшенаБогослужіння проходило за участю священників Хмельницького деканату Кам’янець-Подільської Єпархії та чисельної присутності вірян, що мали можливість приступити до Таїнства Покаяння.За традицією, яка склалася упродовж років, чин соборування на цій парафії проходить саме у страсну середу. У соборному посланні Ап. Якова читаємо: “Чи хто з вас занедужав, — нехай покличе пресвітерів Церкви, і нехай помоляться над ним, помазавши його єлеєм во ім’я Господнє. І молитва віри зцілить недужого, і підведе його Господь… (Як. 5,14-15).

DSC_8969 зменшенаЦе таїнство символізує зцілен­ня тіла і душі людини. Формально воно відбувається як помазання хворого освяченою оливою — єлеєм. Єлеопомазання є таїнством через те, що за традицією здійснюється воно собором із семи священиків. Під час Таїнства також відбувається сім читань із Апостола, сім читань із Євангелія, сім молитов. Сім разів відбувається саме єлеопомазання кожного віруючого. Саме така кількість помазань символізує сім дарів Духа Святого та, водночас, нагадує про сім молитов та поклонінь пророка Єлисея, якими він воскресив отрока (4 Цар. 4, 35).