Архиєпископ і митрополит Василій Семенюк здійснив чин умивання ніг у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці

      Коментарі Вимкнено до Архиєпископ і митрополит Василій Семенюк здійснив чин умивання ніг у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці

DSC_9004 зменшене28 квітня 2016 року Божого, у страсний четвер, уперше в історії новоутвореної Кам’янець-Подільської Єпархії відбувся чин умивання ніг у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці Кам’янець-Подільської Єпархії УГКЦ. Богослужіння розпочались Вечірньою з Літургією св. Василія Великого, відтак опісля заамвонної молитви розпочався чин умивання ніг.

DSC_9100 зменшене

Чин умивання ніг – обряд, згідно з яким у Страсний четвер архиєрей, за прикладом Христа, котрий умив ноги своїм учням за Тайною вечерею, умиває в храмі ноги священнослужителям на знак глибокого смирення і служіння.

Сьогодні цей чин увійшов до богослужбової практики деяких Церков східної традиції. Його здійснюють у катедральних соборах УГКЦ.

DSC_9154 зменшенеАрхиєрей привітав усіх священників з їхнім святом, оскільки саме сьогодні була встановлена тайна священства на тайній вечері. “Тож коли вмив вам ноги я – Господь і Учитель, – то й ви повинні обмивати ноги один одному. 15 Приклад дав я вам, щоб і ви так робили, як оце я вам учинив”. (Євангеліє від Йоана 13, 14-15).

DSC_9170 зменшене

Також відбулось осячення наріжного каменя та хреста на місті будівництва нової церкви на території міської лікарні. Освячення відбулось за участі представників міської ради, ініціатора будівництва церкви – головного лікаря Розгонюка Володимира Леонтійовича та чисельного колективу лікарні, доброчинців та усіх небайдужих людей.

Адміністрація