Духовно- Пасхальна місія військових капеланів Камянець-Подільської єпархії.

      Коментарі Вимкнено до Духовно- Пасхальна місія військових капеланів Камянець-Подільської єпархії.

З 24.04.2016 р. по 02.05.2016р. з благословення Митрополита Василія Семенюка о.Ігор Топоровський спільно з о.Тарасом Хом’юком та бр.Тарасом Зрайчиком вирушили в зону АТО з метою капеланського служіння Пасхального характеру.
1
Метою було відвідати військовослужбовців не лише з гуманітарною допомогою, але й передати духовний багаж з яким ми спішили поділитись.
Прибувши в зону бойових дій Господь посилав нам безцінні знайомства з офіцерами, які у різний спосіб допомагали нам проводити пасторальне служіння.
Ці люди кожного дня подивляли нас своєю відданістю Церкві і Україні. За їхнім сприянням ми відвідали м.Старобільськ, де проводились Пасхальні Богослужіння, сповідь різних підрозділів, батальйонів .

3Не можемо не згадати за наші відвідини у с.Побєда де була відслужена поминальна панахида, с.Дмитрієвка, с.Співаківка, Н.Айдар. Також відвідали передову м.Щастя, де на 4-х блок постах ми служили пасхальні Богослужіння.

Ми старались кожну хвилину раціонально використовувати щоби потрапити у кожен доступний нам куточок, щоби ні один військовослужбовець не залишився без Божого слова і освяченої паски. Ми сповідали, проводили не залежно від конфесій духовні розмови, якими і самі збагачувались.
Дорогою додому ми також відвідали батальйон Тернопіль, де нас завжди дуже радо приймають, особлива подяка п.Михайлу, якій вірно служить Церкві і народу.

Сподіваємось, що наші зусилля не були марні, а щирі усмішки, подекуди сльози радості надихнули нас і додали ще більше натхнення і сил, щоби знову і знову служити нашим борцям за волю скільки цього буде потрібно.

9Спільними зусиллями, нам вдалось зібрати і привезти бійцям велику гуманітарну допомогу. А саме: 40 відер вареників, 70 л меду, 70 л олії,
300 пасок, 100 домашніх хлібів, багато ящиків печива, понад 40 кг м’ясних виробів.

У м.Бахмут, де є тісна співпраця з волонтерською організацією ” Пліч опліч ” було передано більше тони мінеральної води.
Були закуплені антибактеріальні військові шкарпетки. У м.Попасна де також напрацьована співпраця передана допомога. Щиру подяку складаємо громаді містечка Городок за закуплені засоби гігієни .
Щиро вдячні усім не байдужим людям які прикладаються допомозі нашим бійцям. Завдяки вам Україна не переможна.

Капелан о. Ігор Топоровський

Більше фото тут