Храмовий празник на парафії Пресвятої Тройці у м. Хмельницькому

      Коментарі Вимкнено до Храмовий празник на парафії Пресвятої Тройці у м. Хмельницькому

DSC_397020 червня 2016 року Божого на парафії Пресвятої Тройці м. Хмельницького відбулась урочиста Свята Літургія з нагоди храмового празника за участі священників Хмельницького деканату, парафіян та вірних з інших парафій міста. Очолив Богослужіння о. Анатолій Венгер. У проповіді, отець зазначив наступне: “Ми у своєму житті зустрічаємося з різними людьми і можемо впасти у надмірне оцінювання їхнього життя, їхньої поведінки: хтось ходить до церкви, DSC_3997хтось – ні, хтось сповідаєтся, хтось – ні. Такий осуд може затьмарити наше серце. Натомість проповідник наголосив на словах з Євангелії, що сказав Христос: “Глядіть, щоб ви ніким з оцих малих не гордували…” Бог посилає дощ на праведних і на грішних і хоче їхнього навернення. Ми повинні наповнити своє серце Богом, щоби він нас освятив.”

На завершення Святої Літургії о. Анатолій привітав усіх з храмовим святом, зазначивши, що церква Пресвятої Тройці – це церква повноти. У часи хвороби, чуми у Європі люди рятувалися молитвою. Найсильніша молитва – це молитва до Пресятої Тройці. Ця наша церква є немовби таким самим рятівником, громовідводом для цілої нашої Єпархії”, – зазначив священник.

DSC_4044Також парох о. Роман Соколовський привітав усіх зі святом та подякув за присутність на спільній Божественній Літургії усім священникам та вірним, наголосивши, що наша спільна молитва є дуже сильною. Відтак усі спільно помолились за мир в Україні молитвою-гімном “Боже Великий Єдиний..”

DSC_4097Після ЛІтургії відбувся чин малого освячення води та окроплення усіх присутніх свяченою водою. Оскільки напередодні служилась вечірня з литією відбулось також благословення освяченим єлеєм та споживання хліба.

Традиційно у храмовий празник на парафії Пресятої Тройці у мікрорайоні Дубово прафіяни організовують для гостей солодке частування та перекуску. Дякуємо усім, хто долучився до організації та приготування цього свята.

Фоторепортаж події