Освячення храмового розпису на парафії Всіх святих українського народу у м. Хмельницький

      Коментарі Вимкнено до Освячення храмового розпису на парафії Всіх святих українського народу у м. Хмельницький

BOV_002503.07.2016 р.Б. у м. Хмельницькому на парафії Всіх святих українського народу відбулась Архиєрейська Божественна Літургія за участю Архиєпископа і Митрополита Василія Семенюка, адміністратора Кам’янець-Подільської Єпархії. Владика завітав у м.Хмельницький з нагоди освячення храмового розпису на цій парафії. Богослужіння своїм співом супроводжував хор катедрального храму Різдва Пресвятої Богородиці.

BOV_0096У проповіді Архиєрей зазначив, що Бог любить усіх нас, ” Бог бо так полюбив світ, що сина свого єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього не загинув, але мав життя вічне”. Бог завжди опікувався своїм вибраним народом, яким і ми є. Сьогодні ми святкуємо празник Пресвятої Євхаристії. Дорогі браття і сестри, – Пресвята Євхаристія – це дуже сильний середник. Ісус Христос під видами хліба і вина є тут на престолі. Коли у нас виникають якісь життєві проблеми, – завжди звертаймося до євхаристійного Ісуса, що постійно перебуває в кивоті. Навіть якщо і не вміємо молитись, звертаймося своїми словами, просімо за родину, за близьких. за мир в Україні і Господь вислухає нас, – закликав Архиєрей.

На завершення Літургії всі разом полилились за усіх військових та за мир в Україні молитвою “Боже Великий Єдиний”. Відтак Митрополит подякував усім присутнім за спільну молитву, привітав усіх військових, які чисельно були присутні під час богослужіння. В особливіший спосіб подякув настоятелю храму отцю Віталію Футорському, зазначивши, що пам’ятає ті часи коли часто приїзжав сюди у часі вирішення місця будівництва храму, початку будови та інших організаційних питань, а тепер є здивований такою охайністю храму, розпису, організацією парафіян. Також владика подякував усім отцям, які співслужили та заохотив їх ревніше працювати, сіяти Боже слово для українського народу, бо тільки з Богом можемо побудувати Україну.

BOV_0205У свою чергу о. Віталій подякував Митрополиту за Архипастирський візит, за те, що Він є духовним батьком для всіх нас. “Якби не митрополит, то не було би цього храму. Ви знаєте владико кого і на яке місце краще благосливити на служіння”, – зазначив о. Віталій.

Відтак під спів пісні до Зарваницької Матері Божої “Їз києва Міста…” усі вийшли на подвір’я храму для освячення води. Опісля Архиєрей окропив усіх освяченою водою та кожний присутній міг отримати благословення з рук Високопреосвященного владики, який захотів уділити його кожному особисто.

Парафіяльна спільнота та жертводавці організували для усіх присутніх солодкий фуршет та перекуску для усіх присутніх. Дякуємо усім, хто долучився до організації святкувань.

Фоторепортаж події