Хмельницька “Духовна Рада” відкрита для суспільства та різних конфесій

      Коментарі Вимкнено до Хмельницька “Духовна Рада” відкрита для суспільства та різних конфесій

yjwivv4neo08 вересня, представники різних конфесій водночас члени Ради запросили на прес-конференцію, де розповіли про свої головні цілі та діяльність.
Нагадаємо, що у місті Хмельницькому Духовна Рада заснована нещодавно. До неї увійшло 18 релігійних конфесій. Цей формат створення Ради не загнутий під правління влади, координаційною роботою займаються представники духовенства міста.
c24f5bbbc5a5ef156c224757a22bf900Духовна та відкрита для всіх релігійних об’єднань Рада є консультативно-дорадчим органом, що діє на громадських засадах.
«В нас часто запитують чого немає тих чи тих? Вхід для всіх вільний. Нікому не заборонялося приходити, і тому, створення само по собі було на основі консенсусу. Просто ми однодумці, збиралися не вимушено, поки не зрозуміли, що нам потрібно створити Раду, де і будемо обговорювати питання», – каже голова Духовної Ради Хмельницького Антоній Махота. Саме тому духовенству не відомо чому саме представники Московського патріархату не виявили бажання вступити до Духовної Ради міста.
Рада наголошує на тому, що свою роботу вона будує на засадах рівності і рівноправ’я, поважного ставлення до внутрішніх настанов і традицій усіх офіційно діючих християнських організацій. В свою чергу Рада не втручається у внутрішні справи християнських і громадських організацій.

img_4717-768x512Головна мета створення – об’єднання зусиль християнських організацій міста задля духовно-національного відродження України. Також, представники Ради готові до співпраці з владою, однак запевняють, що до виборчих процесів та справ управлінців відношення не мають.

Першим кроком цього органу було її заснування та проведення молитовного сніданку спільно із владою міста та області. В найближчий час, а саме, на День міста, духовенство планує провести духовну ярмарку. Даний захід, просвітницького характеру, зі слів членів Ради нестиме в собі духовне відродження нашого міста.
Окрім виходу Духовної Ради в суспільство, члени ради планують співпрацювати з школами міста.

Джерело: 0382.ua – Cайт міста Хмельницького