Карітас Хмельницький розвіз подарунки дітям від Сятого Миколая

      Коментарі Вимкнено до Карітас Хмельницький розвіз подарунки дітям від Сятого Миколая

dsc_0643Ось уже п’ятий рік поспіль на базі Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас» проводилась благодійна акція «Листи до Святого Миколая».

Цьогоріч Чудотворець завітав в гостини не лише до вихованців з рідної Хмельниччини, але й потішив малечу з дружньої Тернопільщини. Так, Святий Миколай зі своїми помічниками відвідав наступні навчальні та реабілітаційні установи:

·Гримайлівська санаторна школа-інтернат;

·Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр;

·Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство» в Полонному;

·Ізяславський навчально-реабілітаційний центр.

dsc_0501Отримали також даруночки вихованці ХОБФ «Карітас». Загалом в акції прийняли участь діти з малозабезпечених, багатодітних, кризових та вимушено-переміщених родин. В списку також діти-сироти, напівсироти, позбавлені батьківського піклування та діти-інваліди.

Якщо говорити мовою статистики, то цьогорічна акція «Листи до Святого Миколая» – це 522 дитини, 4 заклади інтернатного типу, більше 200 виконувачів обов’язків святого Миколая, 3 місяці підготовки та сотні усмішок.

dsc_0663Що стосується хронології подій, які передували найприємнішій та найочікуванішій частині ініціативи – врученні презентів, то вона була наступною:

  1. Написання дітьми листів до Чудотворця з обіцянками, чесними зізнаннями та проханнями про подарунки.

  2. Пошук виконавців дитячих прохань, які виконають відповідальну місію та стануть помічниками Святого Покровителя.

  3. Збір та сортування подарунків.

  4. Поїздка працівників ХОБФ «Карітас» до дітей та вручення подарунків.

Нарешті, коли усі подарунки роздані, а дитячі побажання виконані, можемо сміливо подякувати усім благодійникам та добродіям, що в будь-який спосіб долучились до акції «Листи до Святого Миколая». Ми щоразу дивуємось Вашій щедрості та великодушності. Нехай усе добро, що Ви чините віддасться Вам сторицею, а власні побажання збуваються зі швидкістю вітру!

Більше фото тут

Юлія Житкевич

Соціальний педагог проекту “Мобільна робота з молоддю”.