Митрополит Василій освятив нові дзвони у с. Маначин

      Коментарі Вимкнено до Митрополит Василій освятив нові дзвони у с. Маначин

viber_image_29 січня 2017 року Божого в день святого апостола первомученика і архидиякона Стефана, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько – Зборівськиій, адміністратор Кам’янець-Подільської Єпархії, здійснив чин освячення новозбудованої дзвіниці та дзвонів на парохії Успіння Пресвятої Богородиці села Маначин.

viber_image_3Подія приурочена 20-літтю від дня утворення (відновлення) громади. Митрополит очолив Святу Божественну Літургію у співслужінні адміністратора о.Володимира Пилипчука, о.Володимира Козака пароха громади Різдва Пресвятої Богородиці м. Волочиськ та  о.Андрія Дахима пароха громади св.Теклі м.Тернопіль.

viber_imageАрхиєрей звернувся із повчальним словом, яким звернув увагу вірних, що в часі святкування радісних Різдвяних Свят спогадуємо пам’ять також тієї особи, яка перша засвідчила через мученицьку смерть свою віру і вірність правдивому Богу. Спогадуючи молитовно пам’ять апостола первомученика і архидиякона Стефана маємо нагоду повчитись як із стійкістю сприймати виклики цього часу та свідчити Бога Живого своїм життям, а також проповідувати новонародженого Христа різдвяною колядою, яка зроджує в наших серцях особливу довіру до Творця. Опісля Літургії Архиєпископ згадав тих осіб, які від перших днів утворення громади трудились, щоб у селі був Божий Храм. Також Архиєрей склав подяку усім жертводавцям та фундаторам новозбудованої дзвіниці та придбаних дзвонів. Урочистою процесією уся присутня громада після Чину освячення дзвіниці подякувала Митрополиту унікальними автентичними колядками.

Тернопільсько-Зборівська Архиєпархія УГКЦ