17 лютого – Міжнародний день спонтанного вияву доброти

      Коментарі Вимкнено до 17 лютого – Міжнародний день спонтанного вияву доброти

117 лютого відзначається Міжнародний День спонтанного вияву доброти (Random Acts of Kindness Day). Ініціаторами даної дати в календарі виступають благодійні організації. Згідно замислу творців свята, кожна людина повинна намагатись бути безмежно доброю до оточуючих, бути милосердною та чуйною. Іншими словами, спонтанний вияв доброти – це безкорисний вчинок, що здійснюється з метою підбадьорити ближнього.

3Не змогли оминути увагою дане свято діти й підлітки, що відвідують соціальний центр при Хмельницькому обласному благодійному фонді «Карітас». Спеціально до 17 лютого було підготовлено ряд активностей, що мали на меті популяризувати добрі справи та християнські цінності.

Отож, що ми робили в цей день?

Діти спробували себе в ролі справжніх Посланців доброти. Вони заходили в тролейбуси на зупинках і, розповідаючи усім пасажирам про Міжнародний день доброти, роздавали бабусям (дідусям) печиво у вигляді Смайлу.

6Підлітки також ділились з прохожими Світлячками доброти, роздаючи усім перехожим картки «Дякую» та «Посміхнись». Такі картки отримали водії, кондуктори, продавці та інші люди, які заслуговують на подяку.

Потішили в цей день ми і братів наших молодших в акції Нагодуй пташечку. У парку дітки годували горобчиків, заздалегідь підготовленим кормом.

DSC_1887Ділились ми також Кульками світла. На вулицях міста Хмельницького роздавались повітряні кульки дітям дошкільного та молодшого шкільного віку.

Окрім того, працівники «Карітас Хмельницький» вирішили порадувати своїх бенефіціарів, залучивши їх до акції «Чистота – запорука здоров’я», яка мала на меті надати їм набори побутової хімії. Допомогли втілити її в життя благодійники, що жертвували кошти на Українській Біржі Благодійності. Загалом побутову хімію отримало 30 родин.

viber imageПодібні дати дуже важливі. Адже вони допомагають нам зрозуміти, що наші вчинки впливають на інших людей. Якщо у всіх нас спонтанний вияв доброти стане щоденною звичкою – весь світ стане добріший. Як говорив Лев Миколайович Толстой, «Щоб повірити в добро, необхідно почати його робити».

Юлія Житкевич,

соціальний педагог проекту “Мобільна робота з молоддю”