Благодійний фонд Карітас-Хмельницький святкує 15 років своєї діяльності

      Коментарі Вимкнено до Благодійний фонд Карітас-Хмельницький святкує 15 років своєї діяльності

DSC_721506 червня 2017 р.Б. відбулись урочисті заходи з нагоди 15-річчя заснування Хмельницького обласного благодійного фонду Карітас. Розпочались святкування урочистою Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії, Василій Семенюк, який є також адміністратором Кам’янець-Подільської Єпархії. DSC_7254Відтак, після Літургії відбулось освячення та офіційне відкриття Соціального центру для дітей та молоді з особливими потребами. Створено даний центр у приміщенні, яке будували біля церкви на пожертви парафіян за підтримки Опікунської Ради, що здійснює контроль та фінансування закладу.

DSC_7259Після освячення відбувся фуршет для усіх присутніх, під час якого були вручені відзнаки та грамоти добродіям та жертводавцям. На святі були присутні також Директори усіх Всеукраїнських осередків “Карітасів”, Президент Карітасу-України Андрій Васькович, Мер міста Хмельницького Олександр Симчишин, предстаники влади різних рівнів.

DSC_7327Святкування продовжилося святковим концертом у приміщенні Хмельницької обласної філармонії, де на початку презентували фільм про успіхи та здобутки діяльності Карітасу-Хмельницький за 15 років, а після виконували музичні твори різні колективи, зокрема: Хмельницький Муніципальний Камерний Хор, Чоловічий DSC_7627вокальний квінтет “Мікст”, вокальний ансамбль “Ладовиці”, дует “Писанка”. Наприкінці директор БФ Карітас-Хмельницький, синкел Кам’янець-Подільської Єпархії Митрофорний протоієрей Іван Данкевич подякував усім писутнім за участь у святкуваннях. Відтак усі учасники концерту спільно виконали гімн “Боже Великий Єдиний”.

Фоторепортаж

Довідка:

DSC_4893Хмельницький обласний благодійний фонд “Карітас” заснований у 2002 році під егідою Української Греко-Католицької Церкви. Своєю Діяльністю, згідно статуту, допомагає потребуючим, незалежно від віросповідання, національності, політичних переконань та раси.

Сьогодні ХОБФ “Карітас” працює за наступними проектами:

  • Мобільна робота з молоддю в Україні;
  • Соціальний Центр Святого Миколая Чудотворця для дітей та молоді з м. Хмельницького та Хмельницької області, які хворіють на ДЦП, аутизм, синдром Дауна тощо. Присутні кімнати фізичної реабілітації, арт-терапії, масажу, сенсорна та соляна, а також кабінети логопеда-дефектолога та психолога тощо.

DSC_7581

  • Соціальне таксі;
  • Допомога вимушено переселеним особам;
  • Соціальна ініціатива “Хтось не зробить”;
  • Свічкова майстерня;
  • Надання гуманітарної допомоги;
  • Християнська школа розвитку.

Завдяки такій багатосторонній діяльності ХОБФ “Карітас” охоплює своєю роботою щороку декілька сотень людей, надає їм первинну матеріальну і соціальну допомогу, психологічну і емоційну підтримку, здійснює їх інтеграцію у суспільство та дає надію на краще майбутнє.