У Хмельницькому провели виїзне засідання Громадської ради щодо співпраці з Церквами та релігійними організаціями при МОН України

      Коментарі Вимкнено до У Хмельницькому провели виїзне засідання Громадської ради щодо співпраці з Церквами та релігійними організаціями при МОН України

15 листопада відбулося виїзне засідання Громадської ради щодо співпраці з Церквами та релігійними організаціями при МОН України. Віктор Берека, ректор Хмельницького ОІППО, гостинно прийняв учасників засідання і засвідчив своє переконання в актуальності духовно-морального виховання в нашому суспільстві.

Заступник голови Громадської ради Юрій Решетніков повідомив про діяльність Громадської ради і важливість виїзних засідань, які сприяють об’єднанню педагогів навколо питання виховання на засадах духовно-моральних цінностей.

Про свою підтримку виховання на цінностях говорила Інна Ящук, депутат Хмельницької обласної ради, Оксана Палійчук, директор Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації. Завдяки активності пані Оксани християнська етика на Буковині значно збільшила кількість учнів, які слухають цей предмет.

Загалом в Україні, як свідчить статистика, зменшилася кількість шкіл, які вивчають цей предмет. Особливо засмучує, що до їх числа належать західні області України, які ще донедавна були головними ініціаторами вивчення християнської етики як обов’язкового предмету в українських школах.

Оксана Сенчук

Джерело: Інформаційний ресурс УГКЦ