В с. Оринин отець Василь Левицький представив екологічні ініціативи у місцевій школі

      Коментарі Вимкнено до В с. Оринин отець Василь Левицький представив екологічні ініціативи у місцевій школі

У час різноманітних екологічних проблем, виснаження планети людським егоїзмом та споживацькою культурою, що призводить до дефіциту природніх ресурсів,  постає необхідність спонукати людей до відповідальної діяльності в нашому особистому житті та житті усього людства. Адже кожен змарнований літр води, кіловат струму чи тепла, кожна пластикова пляшка чи бляшанка тощо у глобальному масштабі спричиняють до великої шкоди природі та людині зокрема. Тому сьогодні церква, розкриваючи основні правди віри, навчає про своєрідне екологічне покликання людини, яка має по-християнськи ставитись до усього світу, створеного у Христі.

Отож з цією метою 1 лютого  в Орининській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, Кам’янець-Подільського району, отець Василь Левицький представив учням старших класів та вчителям екологічні ініціативи. На даному заході було обговорено основні екологічні проблеми людства та їх глобальний характер, питання глобального потепління,  отруєння повітря та засмічення навколишнього середовища. Було обговорено, ефективні способи економії енергії, заощадження води, електроструму та тепла у своєму повсякденному житті, раціонального використання дарованих Богом ресурсів.

Екологічне бюро і надалі буде проводити зустрічі з школах та катихитичних групах, щоб формувати еко культуру та сприяти відновлення Божого порядку і гармонійних стосунків з нашим Творцем і Спасителем.

о. Василь Левицький