На парафії Успення Пресвятої Богородиці смт Чемерівці презентували проект БФ Карітас

      Коментарі Вимкнено до На парафії Успення Пресвятої Богородиці смт Чемерівці презентували проект БФ Карітас

26 березня 2018 року Божого із благословення Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Василія (Семенюка), адміністратора Кам’янець-Подільської Єпархії УГКЦ, на парафії Пресвятої Богородиці у смт. Чемерівці відбулася зустріч в рамках програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні», яку організував Хмельницький Обласний Благодійний Фонд Карітас.

Участь у заході взяли Синкел Кам’янець-Подільської Єпархії. директор БФ Карітас-Хмельницький о.м. Іван Данкевич -, о. Павло Хведорук, о. Василь Демчишин – директор БФ Карітас-Чемерівці, диякон Микола Шпітальний та вірні парафії Успення Пресвятої Богородиці смт Чемерівці.

З вступним словом звернувся директор БФ Карітас-Хмельницький о.м. Іван Данкевич, зазначивши, що сьогодні це перша ознайомлююча зустріч. Коротко презентував посібник “Любов’ю служіть один одному”.

Відтак о. Павло Хведорук у своїй доповіді представив бачення того як правильно допомагати потребуючим з християнської точки зору а також те, що має знати християнин про милосердя. Коротко охарактеризував християнські чесноти: молитву, піст та милосердя. Проаналізував поняття милосердя з точи зору Святого Письма та Святих.

На даний період вже відбулося п’ять таких ознайомлюючих зустрічей у містах: Хмельницький, Нетішин, Кам’янець-Подільський, Шепетівка і сьогодні у смт Чемерівці. Ще планується одна зустріч у м.Городок. Загалом у кожному з згаданих міст на парафіях УГКЦ мали б відбутися по шість навчальних зустрічей.

 

Підготував о-д. Микола Шпітальний