Екореферент Кам’янець-Подільської єпархії відвідав с. Жванець та с. Смотрич з екологічними місіями

      Коментарі Вимкнено до Екореферент Кам’янець-Подільської єпархії відвідав с. Жванець та с. Смотрич з екологічними місіями

26 та 27 березня екореферент Кам’янець-Подільської  Єпархії отець Василь Левицький завітав на парафії Перенесення мощей Святого Миколая в с. Жванець та Воздвиження Чесного Хреста Господнього в с. Смотрич .

Зустрічі розпочиналися зі спільного моління Хресної дороги. Далі священик звертався до людей з екопроповіддю, в якій наголошував на всецілому наверненню до Бога.

Священник розповів людям про згубні наслідки екологічних гріхів для світу-природи, а також для життя і здоров’я кожної людини.

Проповідник представив основні екологічні проблеми людства та їх глобальний характер: питання глобального потепління, отруєння повітря та засмічення навколишнього середовища. Було обговорено, ефективні способи економії енергії, заощадження води, електроструму та тепла у своєму повсякденному житті, раціонального використання дарованих Богом ресурсів.

“Ми бо куплені дорогою ціною “на хресті”, тому як свідомі християни не маємо права грішити, а повинні бути прикладом для інших людей і майбутніх поколінь”, – наголосив отець-еколог.

На останок священик заохотив людей не нести квіти на цвинтарі та не підпалювати суху траву, бо це  може призвести до фатальних наслідків.

Бюро УГКЦ з питань екології