Будь-яка велика справа починається з малого

      Коментарі Вимкнено до Будь-яка велика справа починається з малого

На Хмельниччині з ініціативи екореферента Камянець-Подільської Єпархії УГКЦ отця Василя Левицького та директора Орининськї загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Кавальчука В.І. учні навчального закладу взяли участь одразу в двох екоакціях: «Здай макулатуру – збережи дерево» та «Посади дерево миру».

Мета акцій – привернути увагу українців до екологічних проблем, формування дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища, роз’яснення важливості збереження природної спадщини, підвищення рівня екологічної свідомості та екопатріотизму, прагнення берегти природу рідної землі та країни.

Учні школи зібрали близько 300 кг макулатури. За підтримки Екобюро УГКЦ було закуплено саджанці і у Всеукраїнський день довкілля, 21 квітня, школярі висадили на території школи 20 плодових дерев.

Завдяки цим акціям діти зберегли декілька старих і подарували життя новим деревам. Адже, будь-яка велика справа починається з малого, а саме: з кожного із нас. Учнів школи виявили свою небайдужість до сучасних екологічних проблем, а їхній вчинок став добрим християнським прикладом для інших.

Бюро УГКЦ з питань екології