Перші Сповідь та урочисте Святе Причастя у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці

      Коментарі Вимкнено до Перші Сповідь та урочисте Святе Причастя у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці

28 травня 2018 року Божого  у День Святого Духа у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці (м. Хмельницький) відбулося особливе свято – 19 маленьких  парафіян приступили  до Першого урочистого Святого Причастя. А напередодні вони мали Першу Сповідь.

Це дуже важлива подія в житті сім’ї, а надто – у житті дитини. Адже це день, коли Сам Ісус Христос приходить у їхнє серце. Батьки та хрещені батьки цих діточок з найменшого віку виховують у них відповідальність за свої вчинки, навчають не боятися визнавати помилки.

Багато цьогорічних першопричасників (а це дітки від семи до одинадцяти років) виросли у Церкві на очах парафіян. Вони готувалися до Першої Святої Сповіді й урочистого Святого Причастя протягом цілого року, відвідуючи недільну школу та богослужіння. Опікувалася маленькими вірними катехит Олена Цимбалюк і це вже четвертий її випуск. До речі, цього року діти вперше взяли участь у Поминальній Літургії, яка служилася у Батьківську суботу якраз напередодні Першої Сповіді, та помолилися за своїх померлих рідних, які, на жаль, вже не змогли розділити з ними  це свято.

Діти та батьки з трепетом душі чекали на мить тайни покаяння і приступили до неї дуже відповідально. До Першої Сповіді хлопчики та дівчатка вишикувалися перед храмом. Синкел Кам’янець-Подільської єпархії митрофорний протоієрей Іван Данкевич провів чин відречення від сатани та очолив Святкове Богослужіння.

У день урочистого Першого Причастя  діточки були схожі на маленьких ангеликів, які приходять до Господа Бога, щоб він їх благословив і допоміг у всіх їхніх починаннях у християнському житті. Почути обіцянки першопричасників завжди служити Богові, розділити з ними цю неповторну мить прибули батьки, хрещені батьки та рідні. У вишукано прибраному храмі цього дня була особлива атмосфера – піднесена і щемлива, надурочиста і знаменна, тепла і благодатна…

На завершення діти виступили з невеличким привітанням, подякували священикам, катехитам, батькам та усім, хто долучився до їхнього духовного зростання.

Хочеться побажати, щоб оцю дитячу довіру до Бога та щирість своїх почуттів вони пронесли через усе життя й назавжди залишилися вірними обіцянкам, які дали у цей направду незабутній день.