Триває табір Веселі Канікули з Богом при Катедральному Храмі Різдва Пресвятої Богородиці м.Хмельницького

      Коментарі Вимкнено до Триває табір Веселі Канікули з Богом при Катедральному Храмі Різдва Пресвятої Богородиці м.Хмельницького

Із благословення Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Василія (Семенюка) з 05 по 09 червня при Катедральному Храмі Різдва Пресвятої Богородиці міста Хмельницького проходить табір для дітей шкільного віку “Веселі Канікули з Богом”. Захід організований силами парафії за участю, жертводавців, диякона Миколи Шпітального, катехитів та аніматорів м. Хмельницького. У таборі беруть участь 30 дітей, для яких кожного дня готують обід і підвечірок. Протягом дня для дітей приготавані науки-катехизації, майстер-класи, банси, руханки, ігри, конкурси. Вкінці кожного таборового дня усі спільно моляться Молебень до Ісуса Христа. У четвер , 07 червня спільно з дітьми молилися Святу Літургію, яку очолив голова молодіжної комісії Кам’янець-Подільської Єпархії отець Анатолій Венгер.

Темою цьогорічного табору є “Запрошені на царський бенкет” на основі посібника виданого Катехитично-Педагогічним інститутом УКУ 2018 року.

Бенкет є одним із найбільш промовистих символів єдності, спільноти, дружби, спілкування в радісні святковій атмосфері. Бенкет – це радість перебування разом. Прийняти запрошення взяти участь у бенкеті означає ділитися радістю і дарами із тими, хто нас запрошує.

Образ царського бенкету Отці Церкви використовуть, навчаючи, що правдивий царський бенкет – це Божественна Літургія. Адже саме у Божественній Літургії ми зустрічаємо та приймаємо самого Царя – Господа нашого Ісуса Христа, який запрошує нас на свою святкову трапезу: “Щоб і Царя всі ми прийняли…”.

Цілісна провідна думка табору: “Божественна ЛІтургія – це царський бенкет, це гостина для друзів, на яку ти і я запрошені.”

Диякон Микола Шпітальний