«Закінчуймо говорити, починаймо спільно працювати!» — Блаженніший Святослав під час Форуму «Трансформація України»

      Коментарі Вимкнено до «Закінчуймо говорити, починаймо спільно працювати!» — Блаженніший Святослав під час Форуму «Трансформація України»

Україна знову поступово входить у період виборчого процесу. При цьому наша країна намагається активно працювати, щоб побудувати сильну демократичну державу. У цьому процесі нам потрібно дотримуватися важливих високих цінностей, стратегій розвитку та засад, щоб йти правильним шляхом.

На цьому наголосив у п’ятницю, 22 червня, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час VII Національного форуму «Трансформація України» в Києві.

«Я хочу пригадати, що ідеєю Форуму є не просто збиратися, щоб гарно поговорити та висловити гарні думки. Цей захід відбувається як момент координування нашої діяльності. Ми хочемо вийти з цього Форуму, щоб можна було звірити з іншими діяльними людьми наші зусилля для того, щоб збудувати в Україні державу європейського зразка. Форум народився як продовження Майдану, де ми хотіли бути разом, ділитися своїм досвідом, а також координувати свою діяльність», — звернувся до присутніх у своєму слові Предстоятель щодо мети та ідеї Національного форуму «Трансформація України».

На його думку, зараз надзвичайно важливо скоординувати стратегію будівництва європейської держави в Україні. «Ми відчуваємо, що Україна знову входить у своєрідний етап підготування до виборів. До нас, як до представників Церкви, приходять чимало різних членів політичних партій, активістів і часом просять (очікують) у нас підтримки й допомоги. А ми хочемо сказати, що ми, як Церкви, не можемо підтримувати політичних партій чи інших персоналій. Ми підтримуємо певні принципи, цінності та засади», — зазначив Глава Церкви.

Окрім цього, він виявив бажання звернутися спочатку до українського народу, вірних і до громадянського суспільства: «Відповідно до вашого мандату ми приготували таку стратегію, у якій всі цінності, які необхідно втілити в наше життя, є зібрані. Ми закликаємо наших людей використати цю стратегію, яку ми сьогодні хочемо оприлюднити як моральний орієнтир (і на майбутніх виборчих перегонах), а також підтримувати лише ті партії, тих політичних лідерів, які візьмуть на себе зобов’язання втілювати саме ці принципи і засади у своїй державницькій політичній діяльності», — поділився духовний лідер греко-католиків.

Крім того, Предстоятель звернувся до лідерів політичних партій, щоб вони взяли ці цінності та стратегії за орієнтир у їхніх політичних програмах. Адже якщо вони задекларують це перед українським суспільством, тоді воно підтримає їх.

«Український народ, українське громадянське суспільство знає, якою хоче бачити і будувати свою державу. Тому, будь ласка, візьміть до уваги нашу стратегію, яку ми сьогодні пропонуємо. Якщо буде потрібно, то підтримайте її і допоможіть нам збудувати таку країну, яка б забезпечила всі фундаментальні бажання і прагнення свободи, справжньої демократії і незалежності», — звернувся до міжнародних партнерів очільник греко-католиків.

«Якщо ми виконаємо три основні завдання та вийдемо з цього Форуму, маючи чіткі цілі для нашої діяльності, а також скоординуємо нашу працю, то я переконаний, що цей турбулентний час передвиборчої боротьби буде часом державного будівництва, а не нищенням фундаментів незалежної Української Держави (тобто буде часом позитивним, а не негативним). Сподіваюся, що ця стратегія, як моральний орієнтир та відповідальність, яку українські Церкви відчувають перед своїм народом, приведете до бажаних результатів і Україна буде вільною демократичною незалежною державою. Тому закінчуймо говорити, починаймо спільно працювати!» — наостанок наголосив Блаженніший Святослав.

Офіційний сайт УГКЦ