Урочисте Святе Причастя у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці

      Коментарі Вимкнено до Урочисте Святе Причастя у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці

DSC_172305 червня 2016 у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці у м.Хмельницькому 18 юних парафіян після Першої Сповіді урочисто прийняли Святу Євхаристію. В цей день і храм був святково прибраний батьками, і сам Господь благословляв усіх присутніх гарною погодою. Розпочалося свято урочистого Святого Причастя на порозі храму, де діти разом із своїми хрещеними та рідними батьками подумки поринули в минуле й згадали день свого хрещення. Усі разом на чолі з о.м. Іваном Данкевичем здійснили Чин відречення від сатани та з’єднання з Христом. DSC_1759Після, промовляючи Символ віри у супроводі своїх хрещених та рідних батьків, усі зайшли у храм і спільно молились Святу Літургію. На проповіді о. м. Іван Данкевич звернувся з вітальним та повчальним словом до дітей та з подякою й нагадуванням до батьків, які приводили протягом року дітей на заняття до Недільної школи. Також проповідник подякував катехитці недільної школи Олені Цимбалюк, яка здійснювала підготовку дітей до цього урочистого дня. Отець нагадав про важливість раннього християнського виховання й закликав дітей невтомно продовжувати пізнавати Бога. Після Літургії отець урочисто вручив кожній дитині Пам’ятку Першої сповіді й урочистого Святого Причастя й діти разом з усіма зробили спільне фото.

DSC_1935Усіх присутніх діти порадували й підготовленим концертом, де звучали вивчені на заняттях Недільної школи пісні, декламувались вірші й звернення до присутніх батьків, дідусів та бабусь, хрещених батьків, братиків та сестричок, катехита та духовного отця. Діти також танцювали танець, який продемонстрував їхній шлях до Бога. Піх Полінка принесла Богові подяку за свій талан, виконавши музичний твір на бандурі, а Яхнюк Сергій здивував усіх присутніх красою й майстерністю малювання на піску.

Традиційно свято закінчилось солодким столом для дітей, який дбайливо й з любов’ю був організований батьками першопричасників.

Катехит Олена Цимбалюк