Монастир Сестер Місіонерок Найсвятішого Ізбавителя

      Коментарі Вимкнено до Монастир Сестер Місіонерок Найсвятішого Ізбавителя

Монастир св. Андрея Первозванного

сестер – Місіонерок Найсвятішого Ізбавителя

(сестри Редемптористки)

Згромадження Сестер Місіонерок Найсвятішого Ізбавителя (сестри Редемптористки) живе та служить згідно духовності св. Альфонса Лігуорі та св. Терези від Дитятка Ісуса, покровительки місій. Історія сестер редемптористок-місіонерок починається в післявоєнній Німеччині, коли священики редемптористи Мюнхенської провінції відчули потребу в допомозі сестер в місіонерській роботі.

Днем заснування Згромадження Сестер Місіонерок Найсвятішого Ізбавителя вважається 3 жовтня 1957 року, коли в м. Гарс був початий перший новіціат 5-ти сестер. З перших років заснування сестри почали пасторальне, а згодом місіонерське служіння не лише в Німеччитні та Австрії, а й у Японії, Болівії та Чілі.

Історія в Україні

У 1997 році до протоігумена Львівської провінції редемптористів звернулися декілька молодих українських дівчат, вихованих на парафії, котрою опікувалися отці-редемптористи. Перейнявшись духовністю св. Альфонса, дівчата виявили протоігумену бажання монашого життя в дусі харизми редемптористів, служачи убогим та тим, хто найбільше цього потребує.

До сестер з Німеччини звернулися з проханням зайнятися духовною формацією майбутніх українських редемптористок-місіонерок, отож після певних приготувань 27 квітня 2001 р. відбувся офіційний переїзд сестер з Німеччини, а 3 червня 2001 р. розпочався 9 перших сестер розпочали новіціят.

віс6На сьогодні сестри займаються служінням у парафіях, провадять біблійні кола та євангелізаційні курси, працюють з молоддю і дітьми, їздять для катехизації дітей по селах, організовують літні християнські табори, паломництва, проводять молодіжні реколекції, працюють у в’язничному капеланстві та з жінками після ув’язнення. Стараються якомога більше уваги і любові приділити людям найбільш опущеним, відкинутим на маргінес суспільства.

Служіння в м. Кам’янці-Подільському

zGdsRSiI_toВосени 2006 р. на запрошення отців Редемптористів 2 сестер розпочали місійне служіння в Кам’янці-Подільську. З осені 2015 р. тут служить спільнота трьох сестер. Окрім літургійного співу та різноманітної пасторальної та катехитичної праці у храмі свщмч. Йосафата, сестри перейняли катехизацію на парафії Матері Божої Почаївської та парафії Преображення Господнього м. Камянця-Подільського та на парафії Перенесення мощей св. Миколая у с. Жванець. Також сестри беруть участь у спільнотах «Віри і Світла» «Квітка на камені» та «Діти Сонця».

Адреса:

вул. Соборна 33/16

м. Кам’янець-Подільський

Хмельницька обл.,

32300 Україна

Контакти:

Тел: (0384) 932926

Настоятелька спільноти: с. Оксана Пелех

e-mail: oksana.mni@gmail.com