Зустріч катехитів УГКЦ з Патріархом

      Коментарі Вимкнено до Зустріч катехитів УГКЦ з Патріархом

IMG_361221 серпня 2016 р. Божого у Патріаршому соборі Воскресіння Господнього в місті Києві відбувся всеукраїнський з’їзд катехитів, який зібрав близько 550 катехитів УГКЦ з різних куточків України та за кордону. Від катедрального храму Різдва Пресвятої Богородиці Кам’янець-Подільскої Єпархії були присутні три катехити: Олена Цимбалюк, Ольга Нагорна та Тетяна Мороз. Захід розпочався з реєстрації учасників. Об 11:00 год. мала місце Архиєрейська Божествена Літургія за участю Блаженішого Святослава (Шевчука), на якій було висвячено 2-х священиків та 2-х дияконів. Таким чином катехити були свідками уділення Святого таїнства священства, про яке неодноразово розповідають своїм вихованцям. Наприкінці Літургії було здійснено відновлення присяги катехитів і глава нашої церкви благословив катехитів до праці на Божій ниві. Опісля були оголошені слова подяки усім катехитам і безпосередньо тим, які найбільше долучилися до цієї праці було вручено грамоти.

IMG_3615Після обіду, що був організований у цокольному приміщені собору катехити мали зустріч у Патріаршому Соборі з Блаженішим Любомиром (Гузаром), який згадав про 25 річницю відновлення катехитичного служіння в Україні, про тих людей, які були першими сіячами на цій ниві, про важливість здійснення цього служіння. Також на зустрічі слово мав секретар Синоду єпископів УГКЦ преосвященний Владика Богдан Дзюрах, який виголосив доповідь «Катехит – свідок Божого милосердя». Владика згадав про важливість безперервного пізнання Бога християнином протягом усього життя та наголосив про необхідність здійснення катехизації дорослих. Після слово було надано заступникові голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ с.Луїзі Цюпі, яка й була у витоках відновлення катехитичного служіння в Україні і працює в тому напрямку й зараз. Сестра, як і Блаженіший Любомир, повернулася на 25 років назад і згадала, як усе відбувалося тоді й тих людей, які ще тоді долучилися до того, щоб ми зібрались так чисельно сьогодні; заразом наголосила на важливості пояснення Літургії й повідомила про вихід у світ нової літератури, яка може стати у пригоді катехитам у їхній праці.

IMG_3618З подякою і заключним словом виступив голова Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ о.Андрій Стадницький, який є одним з активних організаторів цього заходу, а тому не переставав радіти з його великої чисельності і неодноразово дякував усім катехитам за їхню працю. На закінчення катехитам було уділене благословення на щасливу дорогу й повернення додому, а також кожному катехиту було підготовлено пакунок з літературою й медіа продукцією й перекуска в дорогу.

катехит Олена Цимбалюк