Благодійний фонд «Карітас» створює у Хмельницькому «Соціальний центр для особливої молоді»

      Коментарі Вимкнено до Благодійний фонд «Карітас» створює у Хмельницькому «Соціальний центр для особливої молоді»

Усіх небайдужих просять долучитися до збору коштів на частину обладнання у «Соціальний центр для особливої молоді».

_Volonteri_zbirayit_groshi_na_obladnannya_dlya_reabilitaciynogo_centru_u_Hmelnickomu_1_2017_02_02_05_55_04Керівник проекту Сергій Бабій розповів, що приміщення у них є, гроші на ремонт і більшу частину обладнання теж є. Однак щоб повністю реалізувати цей проект, залишилось зібрати близько 50 тисяч гривень.

Ці гроші потрібні, щоб облаштувати реабілітаційний кабінет і сенсорну кімнату.

Перший потрібен для занять лікувальною фізкультурою, щоб у дітей не погіршувався фізичний стан. А сенсорна кімната – для покращення емоційного стану та зниження нервового напруження.

1486050038Щодо самого закладу, то це має бути соціальний центр для дітей і молоді з Хмельницького, які хворіють на ДЦП, аутизм, синдром Дауна тощо.

Керівник проекту каже, що у місті, за приблизними підрахунками, є до тисячі таких дітей, офіційної ж статистики ніхто не веде.

1486050057«У Хмельницькому є два міських центри реабілітації для інвалідів – це “Школа Життя”  і “Родинний затишок“. Але вони стаціонарні і за півроку обслуговують, якщо я не помиляюся, до 35 осіб. А, зважаючи, що таких дітей є до тисячі, черги там надзвичайно великі» – розповів Сергій Бабій.

Також він зазначав, що «Соціальний центр» не буде працювати стаціонарно. У закладі для дітей і молоді з особливими потребами надаватимуть окремі послуги. Усе – безкоштовно і за картою реабілітації відвідувачів.

Окрім реабілітаційного кабінету і сенсорної кімнати у центрі створять кімнату арт-терапії, кабінет дефектолога, масажний кабінет і соляну кімнату.

Там будуть спеціальні тренажери, крісло «Трансформер», басейн з кульками, сухий душ, колона з бульбашками, масажний килимок та багато іншого.

1486050434«Ми маємо гроші на центр, але на деяке обладнання потрібно зібрати ще близько 75 тисяч гривень. Більшу частину цих коштів ми вирішили зібрати через Українську Біржу Благодійності (УББ). Це найкращий варіант, тому що там існують жорсткі вимоги і вимагається документація – все прозоро. Тож люди бачать, куди і на що йдуть пожертви» – розповів Сергій Бабій.

Допомогти зібрати кожти на «Соціальний центр для особливої молоді» може кожен. Для цого потрібно натиснути «підтримати» на сторінці проекту.

1486050323

Медіа-корпорація «Є»