Третій спеціалізований автомобіль з’явився у служби «Соціальне таксі»

      Коментарі Вимкнено до Третій спеціалізований автомобіль з’явився у служби «Соціальне таксі»

У хмельницькій службі «Соціальне таксі» зявився  третій спеціалізований автомобіль, а у соціальному центрі для дітей з обмеженими можливостями запрацює соляна кімната.  Обидва проекти втілені  у життя завдяки  співпраці громадської організації «Волонтерський  лідерський  рух» і обласного благодійного фонду «Карітас». 

Новий «Мерседес Спрінтер» обладнано пандусом і пристосовано до потреб людей з інвалідністю. Це третя машина спеціалізованого «соціального таксі » . Щодня ця служба  здійснює близько 10 – ти виїздів –  курсує і  у Хмельницькому  і – за потреби-  в межах області.  Транспорт придбано за кошти, зібрані активістами  «Волонтерського лідерського руху».

Олена ДЕЙНА, директор ГО «Розвиток».

– Рік назад була закуплена перша машина. І проект стартанув. Але потреби міста набагато більше чим могли ми на той момент допомогати. І тому проект продовжувався і на сьогоднішній момент закуплено друга машина, вже їх зараз три, Карітас виділив від себе одну. Тобто зараз соціальне таксі налічує три машини, які  повноцінно обслуговують цілий день  наших візочників. Нашого міста. Переміщають їх за їхніми потребами.

Ще один спільний проект  волонтерів  та  благодійного фонду «Карітас» – це  соляна кімната для дітей з особливими потребами.  На її облаштування знадобилося півроку. Але тутешнє спеціальне обладнання відповідає нормам, запевняють у Хмельницькому соціальному центрі для дітей з обмеженими можливостями ,яким опікується «Карітас».

Сергій БАБІЙ, керівник соціального центру БФ «Карітас»  

– Галогенератор може подрібнювати  в залежності від концентрації на різну дрібну частину, чи потрібна профілактика, чи це є якісь конкретні захворювання, це все є прописано. І відповідно він конролює час, концентрацію. даний галогенератор є сертифікований, як в Європі, так і в Америці, і відповідно в нас.

Ця  соляна кімната  розпочне роботу на початку  вересня.  А всім,хто потребує послуг  «соціального  таксі»,  необхідно із заявою  звернутися   до  міської ради.  Усі ці послуги  – безкоштовні.

Джерело: ТРК Поділля-Центр