В Івано-Франківську провели зустріч єпархіальних та екзархальних референтів Бюро УГКЦ з питань екології

      Коментарі Вимкнено до В Івано-Франківську провели зустріч єпархіальних та екзархальних референтів Бюро УГКЦ з питань екології

7 грудня 2017 року Божого в Івано-Франківській духовній семінарії ім. св. свщмч. Йосафата пройшла четверта квартальна зустріч єпархіальних та екзархальних референтів Бюро УГКЦ з питань екології. Від Кам’янець-Подільської єпархії у заході взяв у часть о. Василь Левицький.

Зустріч розпочалась короткою молитвою та вступним словом Д-ра Володимира Шеремети, керівника екологічної інституції. Опісля з духовно-екологічними імпульсами до присутніх звернувся о. Василь Шафран, екореферент Тернопільської архієпархії. Священик зосередив особливу увагу на тих істинних цінностях, які в повсякденному житті допомагають нам правдиво дивитись на сотворений Богом світ, а в передріздвяний час сприяють належному приготуванню до приходу Спасителя.

Особливістю даної зустрічі стало те, що в першому робочому блоці о. Руслан П’яста, голова Комісії душпастирства охорони здоров’я УГКЦ, представив діяльність очолюваної ним структури, наголосивши на тому, що насправді неможливо піклуватись про цілісне здоров’я людини, нехтуючи екологічною складовою християнської віри.

В ході жвавого обговорення доповідач запропонував низку акцій та ініціатив, які можна втілити в життя спільними зусиллями різних існуючих в Патріаршій курії інституції для гідного свідчення віри та виконання дорученою Церквою місії, Патріарші комісії повинні невтомно шукати різні можливості для спільного оголошення Доброї Новини та розбудови Царства Божого в реальному часі.

Опісля естафету перехопили досвідчені скаути Назар Єременко та Назар Пашко, які розповіли референтам про основні засади скаутингу та формування екосвідомості у молодих людей.

У заключному блоці слово було передано о. Володимиру Містерману, заступнику керівника Бюро УГКЦ з питань екології та координатору міжєпархіальної мережі єпархіальних та екзархальних екореферентів. Священик коротко зробив панорамний огляд Екологічних місій для порятунку створіння, завдяки яким в період з 2014 по 2017 рік вдалось охопити майже всі існуючі деканати різних єпархій та екзархатів УГКЦ в Україні. Координатор екомережі наголосив на тому, що за чотири роки Вчення Церкви про відповідальність за створіння в часі екомісій було донесене до різних верство населення в усіх регіонах Батьківщини.

Згодом кожен екореферент мав змогу поділився досвідом проведення місій на теренах своїх рідних єпархії чи екзархатів, отці-екологи розповіли, що це був унікальний досвід, який дозволив їм відчути те, що означає на практиці «йти і голосити Євангеліє усьому створінню».

А на завершення квартальної зустрічі д-р Володимир Шеремета підбив підсумки за поточний рік, подякував за ефективне служіння та заохотив екореферентів «доглядати посіви, щоб зерна Божої правди могли проростати і вродили Богоугодними плодами».

Бюро УГКЦ з питань екології