У Нетішені при парафії св. Івана Богослова УГКЦ реалізували проект “Казка – джерело доброти”

      Коментарі Вимкнено до У Нетішені при парафії св. Івана Богослова УГКЦ реалізували проект “Казка – джерело доброти”

З жовтня по грудень 2017 року у м.Нетішин, за підтримки соціальної ініціативи Української Греко-Католицької Церкви “Хтось не зробить!” та парафії св. Івана Богослова УГКЦ реалізували проект «Казка – джерело доброти» на базі парафіяльної бібліотеки.

Під час реалізації проекту за допомогою казки батьки та діти передавали образи та внутрішній світ героїв казок,  співпереживали їм та вчилися вірити в силу добра.

Кожне читання казки завершувалося іграми, естафетами, різними майстер–класами: виготовлення виробів з фетру, виготовлення казкових героїв з повітряного пластиліну, виготовлення казкових героїв для тіневого театру та іншими.

На останній зустрічі батьки мали чудову нагоду зустрітися  з практичним психологом – Оленою Анатолівною Бредіхіною. п.Олена надала батькам консультацію «Казкотерапія як інструмент розвитку особистості» та запевнила у своїй готовності допомогти батькам у розвитку духовно-моральних якостей, чи корекції поведінки, подолання страхів, проявів агресії, гіперактивності у дітей за допомогою казок.

Особлива вдячність соціальній ініціативі УГКЦ “Хтось не зробить!” за надання підтримки у реалізації даного проекту, який подарував глядачам і учасникам багато радості та гарного настрою.

На завершення усі присутні подякували керівнику проекту, Юлії Максимчук, за організацію роботи та особистий вклад у проведення заходів, і висловили велике сподівання, що це тільки початок такої важливої і потрібної для батьків та дітей роботи, а настоятель храму, о. Павло Хведорук, запевнив усіх у всесторонній підтримці подібних проектів.

Парафіяни УГКЦ м.Нетішин

Детальніше про проект:

Щасливе дитинство – запорука успішності надалі. Дитина, що росте в любові і гармонії, відчуває себе щасливим.

Це допомагає йому правильно розвиватися, пізнавати світ, спілкуватися з однолітками. Вивчити всі основи життя йому допомагають батьки. Тому саме батькам належить вибирати шляхи виховання для своєї дитини, закладаючи ази правильного соціальної поведінки ще з дитинства. Велику роль у цьому процесі відіграють казки.

Казки допомагають малюкові правильно рости. Для самих маленьких слухачів казка – це додатковий зв’язок з батьками, так вони вчаться слухати і починають розуміти, що мама чи тато з ними заодно. Дітки старшого віку за допомогою казки починають розуміти, що таке «добре», як чинити правильно, навчаються жартувати і жаліти інших.

Казка – це свого роду школа життя, яку проходять в дитинстві. У кожного з нас були улюблені персонажі: в одних це була добра Білосніжка, в інших – відважний Хлопчик-мізинчик. І для більшості дітей момент зіткнення з казкою – це чарівний, далекий від реальності  чудовий світ. Звичайно, кожен сприймає його по своєму, вибираючи своїх героїв.

Стежками проекту разом з дітьми та їх батьками, дідусями,бабусями – мандрували  казки. У проекті брали участь такі герої казок: матуся Коза та її семеро козенят. Було запропоновано не просто прочитати і обговорити казку, але спробувати відобразити казку на новий лад у формі сценки, з актуальними на сьогодні небезпеками. Батьки та діти з радістю долучилися до театралізації казки, в якій  діти-“козенята” продемонстрували знання безпечної поведінки вдома. Не менш захопливою і радісною була театралізація казки «Рукавичка», в якій батьки і діти своєю переконливою  грою  запевнили глядача, що в світі переможе доброта, якщо ми будемо добрими і будемо робити добро. Педагоги дошкільного навчального закладу (центру розвитку дитини) «Золотий ключик» показали на прикладі казки «Ріпка» на новий лад – «Ріпко-завод», як згуртувавшись та подавши один одному руку допомоги можна вийти з будь-якої проблеми. Не менш цікавими були і інші “казкові зустрічі”.

Кульмінацією проекту була лялькова вистава «Сніговик» у дитячому відділенні міської лікарні. Там Сніговичок показував, як взимку радіти снігу і замерзлій річці, але не застудитися, не проламатися під лід, а берегти своє здоров’я. Як же цікаво було діткам хоч на короткий час відійти думками від лікарняного побуту і поринути у цікавий світ казкових героїв. А радощам одягнути на свою ручку маленьку героя-ляльку не було меж.