Духовенство УГКЦ м. Хмельницького вшанували загиблих героїв Небесної Сотні

      Коментарі Вимкнено до Духовенство УГКЦ м. Хмельницького вшанували загиблих героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні – День Героїв Небесної Сотні. День відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Представники міської ради спільно з Синкелом Кам’янець-Подільської Єпархії о.м. Іваном Данкевичем поклали квіти біля дзвіниці, яка збудована на честь Небесної Сотні, що знаходиться біля храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Хмельницького.

Відтак ввечері тисячі хмельничан Маршем Пам’яті на честь Героїв Небесної Сотні. Взявши в руки портрети загиблих на Майдані та на війні, жителі міста рушили від пам’ятника “Ангел скорботи” центральними вулицями міста: Проскурівською, Подільською, Кам’янецькою на майдан Незалежності. Тут поклали квіти до меморіальної стели Героям Небесної Сотні та російсько-української війни. Після цього біля пам’ятника Героям Небесної Сотні, що на перехресті вулиць Соборної та Героїв Майдану священнослужителі різних конфесій міста спільно відслужили панахиду за усіма загиблими.