У Львові відбудеться перша в Україні зустріч “Тезе”

      Коментарі Вимкнено до У Львові відбудеться перша в Україні зустріч “Тезе”

З 27 квітня по 1 травня цього року у Львові проведуть зустріч молодих християн, що організована спільнотою “Тезе” (Франція). Захід відбудеться в Україні вперше. Він став можливим завдяки співпраці між “Тезе”, Церквами та місцевою владою.

Зокрема у понеділок, 12 березня, брат Алоїс, пріор спільноти “Тезе”, був прийнятий на приватній аудієнції Папою Франциском. Він розповів Єпископові Рима про майбутню зустріч молоді у Львові, який було обрано для весняної зустрічі після Вільнюса, Любляни, Печа, Риги, Бірмінгема та багатьох інших міст.

Варто зазначити, що зараз понад 500 молодих людей із Західної Європи вже зареєструвалися на зустріч, переважно це молодь із Німеччини, Франції, Нідерландів та Італії. А більше ніж 350 молодих людей зі Львова виявили бажання стати волонтерами для підготовки зустрічі – вони розділені на декілька груп, аби охопити усі аспекти такої діяльності.  Чотири волонтери з Тезе перебуватимуть у Львові п’ять тижнів: Джонатан з Англії, Елі з Франції, Даніель з Німеччини та Денис з України.

Інформаційний ресурс УГКЦ