У Хмельницькому «Карітасі» навчали тренерів

      Коментарі Вимкнено до У Хмельницькому «Карітасі» навчали тренерів

Три дні поспіль, із 14 до 16 березня, на базі Благодійного фонду «Карітас Хмельницький» директор Інституту лідерства та управління Українського Католицького Університету Наталя Бордун та викладач цього вишу, засновник Майстерні втілення змін «ЯБКО» Дмитро Якимець  проводили тренінг для місцевої команди Соціальної ініціативи «Хтось не зробить» УГКЦ, яка й зорганізувала цей захід.

Керівник Соціальної ініціативи Ольга Нагорна повідомила, що за два роки  діяльності на їхньому рахунку вже чимало добрих справ, до яких окрім штатної команди долучалися й інші люди – як волонтери, чи дорадчий орган, чи активні помічники. Власне, для них і виникла потреба провести ось таке – на високому професійному рівні – навчання.

Програма тренінгу була досить насиченою як теорією, так і практичними заняттями. Говорили про особливості навчання дорослих, форми та інструменти, інтерактивні методики донесення знань, дизайн навчальних закладів,  про підготовку  та проведення різного роду тренінгових  сесій, зворотний зв’язок з аудиторією, оцінювання та досягнення результатів… –

словом, усе, що необхідно знати тренеру для того, щоб мати успіх у подальшій роботі. Теоретичний матеріал, як сказано вище, тут же закріплювали практичними навиками за допомогою рольових ігор, різних вправ, виконання завдань і таке інше.

По закінченню тренінгу кожен учасник отримав відповідний сертифікат, а головне – знання, які однозначно підвищать фаховий рівень тренерів, працівників різних служб Хмельницького «Карітасу».