25-літній ювілей Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

      Коментарі Вимкнено до 25-літній ювілей Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

22 квітня відбулися урочисті заходи з нагоди 25-ліття заснування Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Архиєрейську Божественну Літургію в Архикатедральному Соборі Тернополя очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) у співслужінні Єпарха Бучацького Дмитра (Григорака), Екзарха Луцького Йосафата (Говери) та Єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського Теодора (Мартинюка). В урочистостях також узяв участь синкел Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ митрофорний протоієрей Іван Данкевич.

«Сьогоднішній ювілей є нагодою підвести результати нашого чвертьстолітнього існування, нашої євангелізаційної праці на теренах нашого краю, – сказав Архиєпископ у зверененні до присутніх. – Також це нагода просити в Господа Бога благословення на майбутню працю, бо без Його допомоги усі наші людські намагання будуть даремними. Це нагода подякувати Богу, що впродовж випробувань, надихав на свідчення через віру обраних мужів Митрополита Андрея та Патріарха Йосифа та тисячі інших незламних мучеників та ісповідників, які стали стержнем

нашої віри».

Архиєпископ особливо подякував духовенству архиєпархії «за вірність своїй Церкві та своєму народу. Дякую всім тим, хто трудиться задля її розбудови». Власне, після Заамвонної молитви Владика Василій відзначив церковною нагородою золотим хрестом із прекрасами священнослужителів міста Тернополя.

Відтак, відбулося освячення музею-крипти Архикатедри, де розміщена експозиція «Тернопіль сакральний». Її присвячено історії тернопільської парафії та сакральним пам’яткам міста. Відтепер крипта та оглядова вежа стають доступними для екскурсій.

За матеріалами сайту Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ