ТЕЗЕ у Львові: майже 2000 паломників з України та Європи

      Коментарі Вимкнено до ТЕЗЕ у Львові: майже 2000 паломників з України та Європи

З 27 квітня до 1 травня у Львові відбувається зустріч молодих християн, організована спільнотою ТЕЗЕ (Франція). Після Вільнюса, Любляни, Печа, Риги, Бірмінгема та багатьох інших міст, цього року Львів обрано для весняної зустрічі. Зустріч стала можливою завдяки співпраці між Тезе, церквами та місцевою владою.

Спільноту ТЕЗЕ благословили, зокрема, Владика Ігор, Архієпископ і Митрополит Львівський, Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) та Владика Мечислав Мокшицький, Архієпископ Львівський, Римо-Католицька Церква (РКЦ).

Брат Алоїс, Пріор Спільноти ТЕЗЕ, на відкритті форуму звернувся до присутніх з такими словами: «Дорога молоде, глибоко вдячний вам за те, що ми проживемо цю першу зустріч Тезе в Україні з усіма вами, які прийняли рішення взяти участь у цьомуетапі паломництва довіри. Ви знаєте, що Україна переживає складний час. У ці дні ми усі разом пізнаємо дари українців, гостинність тих, хто нас приймає, та зустрінемось з християнськими спільнотамиміста. Ми також молитимемось за мир, зустрінемось з тими, хто досвідчив надію, та працюватимемо разом, щоб віднайти в собі цю надію.
Наша маленька спільнота продовжує з усіма вами “паломництво довіри” на усіх континентах саме через бажання єдності; не лише єдності християн, а заради миру у всьому світі; це бажання приходить до нас від Воскреслого Христа. Тут, як і в інших частинах світув цей Великодній період віряни вітають один одного: “Христос Воскрес!” Нехай це вітання стане ще більшим живим символом нашої віри у Воскресіння.
Щасливої зустрічі у Львові».

Високопреосвященний Владика Ігор, Архієпископ і Митрополит Львівський, Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) мовив: «Дорога молоде, сердечно вітаю вас з нагоди регіональної зустріч ТЕЗЕ, яка цього року проходить у нашому древньому місті Львові. Сподіваюся, що час проведений разом, стане для усіх нас доброю нагодою будувати мир у наших серцях, сім’ях та країнах. Духовний Львів відкриває для вас двері свого серця. Запрошую усіх вас пережити діяльність та глибоку присутність Бога, крізь призму нашої віри, культури та щирості гостинних львів’ян.

Також  перед молоддю виступив міський голова Львова Андрій Садовий: «Мені дуже приємно вітати молодь з усього світу на великій молитовній зустрічі у Львові, – сказав очільник міста. – Мабуть, так задумав Всевишній, що ви приїхали до нашого міста у рік, коли ми отримали статус Молодіжної столиці України. Для громади нашого міста велика честь бути частинкою великої світової релігійної спільноти. Переконаний, що серед вас є багато людей, які стануть нашими хорошими друзями. Як відомо, місто Львів має давню молитовну традицію. Як і багато років тому, сьогодні в нас діють різні конфесії. Ми вдячні кожному, хто йде до нас з добром, чистим серцем і гарними думками. Вірю в те, що наше місто стане на ці кілька днів для вас рідним домом і Ви почуватиметесь тут комфортно і затишно. Найбільша цінність, яку ми маємо – це любов. А любов – це Бог. Бажаю Вам щирої і відвертої розмови з Богом у молитві у нас, у Львові”.

За матеріалами сайту “ДИВЕНСВІТ”