Екомісії в Хмельницькому

      Коментарі Вимкнено до Екомісії в Хмельницькому

Екологічну хресну дорогу відслужили на парафії святого Миколая Чудотворця, міста Хмельницького. Богослужіння очолив референт з питань екології Кам’янець-Подільської єпархії отець Василь Левицький, який прибув до міста на запрошення настоятеля храму отця Анатолія Венгера.

Роздумуючи над Хресною дорогою, люди мали змогу переосмислити та оживити свою віру в Ісуса Христа як повновладного Творця та Спасителя світу. Розважаючи над текстами, кожен міг глибше пізнати свою гріховність та відповідальність за Богом сотворений світ.

По закінчені молитви гість розповів вірним про різного роду екологічні проблеми, з якими сьогодні стикнувся світ. Ще більшу увагу було приділено екологічним проблемам, які виникли в нашій місцевості: надмірне продукування побутових відходів, засмічення навколишнього середовища, масова вирубка лісів, забруднення води, масового задимлення повітря, нераціонального використання різного роду Божих Дарів та ін.

Священик наголосив: «Екологічні гріхи не тільки завдають непоправної шкоди природі, але також можуть стати перешкодою до осягнення Царства Божого».

На завершення екореферент представив видання Екобюро.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології