Слідами патріарха Йосифа Сліпого

      Коментарі Вимкнено до Слідами патріарха Йосифа Сліпого

Уже 15 років поспіль вірні з міста Києва та Кам’янця-Подільського вирушають у спільну прощу з села Заздрості до Марійського духовного центру в Зарваниці. Цьогоріч до ходи долучилися також паломники з Одеси та Івано-Франківська. 13-14 березня участь у прощі взяло близько двохсот осіб. Прочани жертвували цю Хресну Дорогу за мир і спокій, за добру долю для Українського народу.

Хода розпочалася в селі Заздрість, де народився великий син української землі і провідник Української Греко-Католицької церкви – патріарх Йосиф Сліпий. Прочани мали Святу Літургію у храмі Святого Йосифа Обручника. Опісля було відправлено панахиду біля гробниці родини Сліпих. Далі вірні вирушили на Хресну дорогу, яка розпочалася в Заздрості і завершилася в Зарваниці. По дорозі вірні мали змогу приступити до Тайни Покаяння.

В Зарваниці біля парафіяльної церкви прочан з вітальним словом зустрів отець-декан Володимир Топоровський. Біля ікони помолилися молебень і кожен охочий приклався до чудотворної ікони Матері Божої.

В неділю паломники взяли участь у Літургії в Соборі Матері Божої Зарваницької. Після водосвяття прочани помолилися екологічну Хресну Дорогу, де розважали над екологічними гріхами та страстями Христа.

На завершення референт з питань екології Кам’янець-Подільської єпархії отець Василь Левицький звернувся до вірних із проханням не нести штучних квітів на цвинтарі, намагатись зменшити використання пластику та поліетилену у побуті. «Дуже важливо виховувати у собі та оточуючих любов до сотвореного Богом світу, не засмічувати його, а берегти для майбутніх поколінь» – наголосив о. Василь.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології