Свято Першої сповіді та урочистого святого причастя

      Коментарі Вимкнено до Свято Першої сповіді та урочистого святого причастя

19 травня 2019 року Божого, з Благословення Високопреосвященнішого Архиєпископа і Митрополита Василія (Семенюка), адміністратора Кам’янець-Подільської Єпархії, у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці міста Хмельницького відбулось свято першого урочистого святого причастя.

Розпочалося свято на порозі храму, де діти разом із своїми хрещеними та рідними батьками подумки поринули в минуле й згадали день свого хрещення. Таким чином вони разом на чолі з о.м. Іваном Данкевичем здійснили Чин відречення від сатани та з’єднання з Христом. Після, промовляючи Символ віри у супроводі своїх хрещених та рідних батьків, всі присутні зайшли у храм і спільно пережили Святу Літургію.

На проповіді свщенник звернувся з вітальним та повчальним словом до дітей, подякував батькам, які приводили протягом року дітей на заняття до Недільної школи, а також подякував катехиту Олені Цимбалюк, яка допомагала отцю здійснювати підготовку дітей до цього урочистого дня. Отець нагадав про важливість раннього християнського виховання й закликав дітей невтомно продовжувати пізнавати Бога.

Як вогонь свічок у руках дітей, палахкотіли сьогодні й їхні серця. Після Літургії отець урочисто вручив кожній дитині Пам’ятку Першої сповіді й урочистого святого Причастя і зробили спільне фото. До загального фото мали можливість долучитися й батьки, рідні та усі присутні.

Катехит Олена Цимбалюк