Завершився обласний етап Всеукраїнської гри “Сокіл”-“Джура-2019 у смт Вовковинці

      Коментарі Вимкнено до Завершився обласний етап Всеукраїнської гри “Сокіл”-“Джура-2019 у смт Вовковинці

Обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) проходив з 15 по 19 червня у смт. Вовковинці Деражнянського району. Організатори гри – Департамент освіти і науки, управління молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації та Хмельницький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді – подбали про високий рівень підготовки заходу.

Учасники “Джури” – 19 роїв з 10 районів, 9 ОТГ та 6 міст області – таборувались на території Вовковинецької школи-інтернату І-ІІІ ступенів. Капеланом на таборі був місцевий священник УГКЦ Павло Завіша.

Працівники кінологічного центру та спецпідрозділ роти поліції особливого призначення Головного управління національної поліції в Хмельницькій області показали елементи свого вишколу. Своє вміння в козацькому бойовому мистецтві продемонстрували і члени громадської організації “Козацьке товариство “Вовковинецька Січ”.

Програма гри складалася з видів змагань та конкурсів військово-спортивного, туристсько-краєзнавчого та культурно-просвітницького спрямування: “Впоряд” (стройова підготовка), “Стрільба” (з пневматичної гвинтівки), “Неповне розбирання та збирання автомату АК-74”, “Смуга перешкод” – подолання перешкод на пересіченій місцевості, “Теренова гра” – тактична гра на місцевості із елементами топографії та орієнтування, “Рятівник” – змагання з надання першої долікарської допомоги, “Квест” – комплексна командна інтелектуально-екстремальна гра, призначена для активізації знань, умінь та набуття комунікативних звичок в екстремальних умовах. А ще конкурси – “Відун” (на знання історії України доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України), “Бівак” з оцінюванням таборування, “Ватра” (творчо-мистецьке представлення рою), конкурс презентацій звітів про виконання завдання відповідно ідейних принципів лицарства “Служити Богові, Батьківщині, ближнім” під гаслом “Добре діло”.

Для України “Джура має велике значення, тому що на цій грі дітей вчать бути чесними патріотами. Ця гра розповідає нам про історію нашої країни, про всіх козаків і патріотів, які захищали нас у важкі часи. Я вдячний організаторам гри, адже ми б не знали, наскільки наші козаки мужні, а Україна сильна. І я буду йти до своєї мети, щоб стати справжнім козаком”.

Повідомив о. Павло Завіша