Митрополит Василій (Семенюк) освятив новий храм у м. Шепетівка, що на Хмельниччині

      Коментарі Вимкнено до Митрополит Василій (Семенюк) освятив новий храм у м. Шепетівка, що на Хмельниччині

25 серпня, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський та адміністратор Кам’янець-Подільської єпархії Василій (Семенюк) здійснив пастирський візит до громади вірних УГКЦ м. Шепетівка, що на Хмельниччині. Архиєрей здійснив Чин освячення новозбудованого храму на честь Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці та престолу, на якому, відтак, здійснив Божественну Літургію.

Діти зустріли та привітали владику за українським звичаєм у вишиванках з хлібом та сіллю. Декан Шепетівецький та настоятель храму Бориса і Гліба о. Василь Боднар привітав архиєпископа та, вручаючи хрест, запросив освятити новозбудований храм.

На свято прибули священики Хмельницького деканату на чолі з о.-мітратом Іваном Данкевичем та недавно утвореного Шепетівецького деканату, який є під проводом о.-декана Василя Боднара. Архиєпископ Василій дякував кожному, хто долучився до спорудження святині. Особливо відзначив о. Василя, дякував йому за старанну душпастирську працю та нагородив золотим хрестом з прикрасами.

Пригадуємо, що будівництво храму розпочалося 22 листопада 2015 року після того, як архиєпископ і митрополит Василій (Семенюк) освятив тут тимчасову каплицю. Будівництвом курував о. Василь Боднар, який душпастирює у місті понад 10 років, а за підтримки митрополита та старанням священика це вже друга святиня, у якій молитимуться вірні УГКЦ Шепетівки.

В кінці Богослужіння відбулося освячення води, владика Василій поблагословив усіх та побажав усім добра, миру і злагоди.

Тернопільсько-Зборівська Архиєпархія УГКЦ