Храмовий празник у Катедральному Храмі Різдва Пресятої Богородиці м. Хмельницького

      Коментарі Вимкнено до Храмовий празник у Катедральному Храмі Різдва Пресятої Богородиці м. Хмельницького

21 вересня, у день празника Різдва Пресвятої Богородиці, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський та адміністратор Кам’янець-Подільської єпархії Василій (Семенюк) здійснив пастирський візит на парафію УГКЦ м. Хмельницький та відслужив Архиєрейську Святу Літургію з нагоди храмового празника. Архиєрею співслужив синкел Кам’янець-Подільської Єпрахії протоієрей Іван Данкевич та священики єпархії, які разом із великою кількістю вірних прибули, щоб взяти участь у духовному торжестві та молитися за парафію.

Митрополит Василій привітав громаду з храмовим празником, а в духовному слові особливо наголосив на постаті Пресвятої Богородиці, яка народжується і дає надію через свого Сина усьому світу. Відтак архиєпископ уділив ієрейські свячення випускникові Тернопільської духовної семінарії о.-диякону Олегу Сковерському.

Після Святої Літургії на подвір’ї храму розпочався благодійний концерт, який організував Хмельницький обласний благодійний фонд Карітас у співпраці з хмельницькою обласною філармонією. Традиційно для усіх присутніх готували куліш та пригощали канапками, гарячим чаєм та солодощами.

Кульмінацією святкового дня стала посвята хреста на місці спорудження нового храму Новомучеників українського народу будівництво якого вже розпочалось.

За матеріалами: Тернопільсько-Зборівська Архиєпархія УГКЦ