Преосвященний владика Іван Кулик очолив Божественну Літургію для спільноти “Подружні Зустрічі”

      Коментарі Вимкнено до Преосвященний владика Іван Кулик очолив Божественну Літургію для спільноти “Подружні Зустрічі”

01 січня 2020 року Божого Преосвященний владика Іван Кулик, єпископ Кам’янець-Подільської єпархії, очолив Божественну Літургію для спільноти “Подружні зустрічі”, яка діє при катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Хмельницького.

Проповідь Владики:

“В ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь. Дорогі у Христі у цей перший день нового 2020 року ми зібралися, щоб почути Слово Боже, щоб перетривати у молитві і отримати Боже Благословення. Стараємося, щоби це Слово стало основою нашого життя. Мені приємно, що спільнота “Подружні Зустрічі” збирається, щоби разом черпати зі Слова Божого, плекати справжні сімейні цінності. Коли ми закорінені в Бозі, – це є добрий фундамент, коли розуміємо, що нашою опорою є Господь.

В согоднішньому Євангелії, в Слові Божому, говориться про Єрусалимський храм. Храм – це місце ідентичності ізраїльського народу. В той час не було багато храмів на кожному місці. Був один храм. Храм – місце зустрічі неба і землі, місце особливої Божої присутності. Храм прикрашений дорогоцінним камінням, і щодо єрусалимського храму, – старалися, що він був прикрашений якнайкраще. Каже Христос в Євангелії і застерігає, що прийде час і тут не залишиться каменя на камені, що храм буде зруйнований. Справді з історії знаємо, що в 70-х роках храм був зруйнований римлянами. Христос хотів звернути увагу не на храм, як видиму будівлю, а на внутрішній вимір храму для людини. Коли розуміємо, що кожна людина є храмом Святого Духа, тоді храм здобуває свій сенс. В Євангелі також говориться про бідну вдову, яка дала дві лепти. Може і інші присутні давали дуже багато. Христос хоче підкреслити, що в милостині важиво не кількість, але важливо, щоби це було дане від серця.

Родина – це є Божий храм. Краса подружжя не полягає в зовнішньму, – посідання маєтків, квартир, машин. Цінність подружжя – це внутнішнє багатство. Тоді ця сім’я може перетривати бурі і випробування. Заохочую вас, щоб ви і надалі старалися дбати про внутрішній храм, про присутність Божу вашій сім’ї. Будьте певні, що коли Христос буде фундаментом вашої сім’ї, буде в центрі, – завжди будете щасливі.

Нехай Господь скріпляє вас і Божа благодать не залишає вас.Амінь.”

Разом з владикою на Літургії співслужив о. Роман Соколовський, сотрудник катедрального храму Різдва Пресвятої Богородиці, а також духівник спільноти “Подружні зустрічі”.

Захід завершився спільним дружнім спілкування та чаюванням, під час якого говорили про розвиток спільноти та плани на майбутнє.

Прес-служба Єпархії