Урочисте різдвяне Богослужіння за участю преосвященного владики Івана (Кулика) у м. Хмельницькому

      Коментарі Вимкнено до Урочисте різдвяне Богослужіння за участю преосвященного владики Івана (Кулика) у м. Хмельницькому

07 січня 2020 року Божого, у день Різдва Христового, при Катедральному Храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Хмельницького, Переосвященний владика Іван (Кулик) очолив урочисту Архиєрейську Святу Літургію. Разом з владикою співслужив синкел Кам’янець-Подільської Єпархії о.м. Іван Данкевич.

Проповідь владики:

“В ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь. Христос Рождається! Всесвітліший отче Іване, отче-дияконе, дорогі у Христі. Сьогодні ми зібрались разом на це ранішнє різдвяне Богослужіння, щоби прославити новонародженого Христа. Святе Письмо об’являє нам велику таємницю, що Господь став людиною. Це велика благодать для людини, що ми в особі Ісуса можемо побачити свого спасителя, свою радість. Коли уважно читаємо сьогоднішню євангельську подію, можемо побачити певний рух. Найперше бачимо, що Свята родина Йосип і Марія виходять з Назарету і йдуть в Вифлеєм, щоби знайти місце де би Марія змогла б народити плід свого лона. Потім по народженні Христа бачимо рух на небі, – ангели прославляють новонародженого Христа. Заметушилися пастушки у полі, мудреці вийшли з далеких країн і поспішають до Вифлеєму. Всі кудись поспішають і чогось шукають. Також звернімо увагу на постать царя Ірода, – він також поспішає, але шукає Христа, щоб Його вбити. Народження Христа зацікавило різних людей, але всі його по-різному сприйняли. В Вифлеїмі не знайшлося місця. Це свято є особливою нагодою для кожного з нас. Наше життя – це є шлях, дорога, життєва мандрівка. Сенс набуває тоді, коли центром стає Христос. Важливо мати правдивий орієнтир. Це Свято Різдва Христового пригадує нам, що ми маємо шукати, незмінне, вічне, те, що не проминає. І знову ж таки цим скарбом для людини є Господь. Стараймося у свідомити, що найважливішим для людини є Господь Ісус Христос, що має стати центром нашого життя. Навіть терпіння, незручності без Бога є важким тягарем. Хай це свято Різдва дійсно буде для вас радістю і благословенням, щоби орієнтиром у нашому житті був Господь. Щоби Христос своїм благословенням додавав нам сили, щоби ми цю радість народження Христа могли нести іншим. Благословенного і радісного свята Різдва Христового. Амінь. Христос Рождається!”

По завершенні Святої Літургії архиєрей привітав усіх з радісним та світлим празником Різдва Христового, побажав всім Божого благословення, миру радості і всіх Божих ласк. Окремо відзначив та подякував за служіння адміністратору катедрального храму о. м. Івану Данкевичу, отцям-сотрудникам Катедрального храму, катедральному хору, за прикрасу Богослужінь гарними піснеспівами, і всім вірним за спільну молитву. В свою чергу о.м. Іван Данкевич подякував Преосвященному Владиці Івану за спільну молитву, духовне слово та батьківські настанови. Усім співали многоліття.

Відтак кожен присутній отримав благословення від Преосвященного Владики помазанням святим єлеєм і споживанням освяченого хліба.

Прес-служба єпархії