Преосвященний владика Іван Кулик взяв участь у Богослужінні з нагоди Нового року у Зарваниці

      Коментарі Вимкнено до Преосвященний владика Іван Кулик взяв участь у Богослужінні з нагоди Нового року у Зарваниці

У ніч проти 14 січня 5 архиєреїв УГКЦ, десятки священиків та сотні вірних соборно молилися у Малій Базиліці Матері Божої Зарваницької (Зарваниця, Теребовлянщина) та просили Божого благословення на Новий Рік. Архиєрейську Божественну Літургію очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, який у переддень празника св. Василія Великого отримав численні привітання з нагоди іменин.

Від імені архиєреїв кир Йосафата Говери, екзарха Луцького, кир Теодора Мартинюка, єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського, кир Івана Кулика, єпарха Кам’янець-Подільського, слово привітання висловив єпарх Бучацький Дмитро Григорак. Він відзначив численні заслуги митрополита Василія та самопосвяту у служінні на благо Церкви Христової й побажав міцного здоров’я, заступництва Пресвятої Богородиці.

Цього дня слова привітання виразили священники Кам’янець-Подільської Єпархії, працівники курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії на чолі з єпископом-помічником Теодором Мартинюком, деканальне духовенство, члених різних спільнот, високодостойні гості, представники влади. За доброю традицією звучала радісна різдвяна коляда, щирі віншування та побажання доброго здоров’я для плідного служіння на благо Божого люду.

Відтак відбувся різдвяний концерт, вертепи та вистава «Меланка» від семінаристів Тернопільської духовної семінарії імена Патріарха Йосифа Сліпого.

Джерело: Тернопільсько-Зборівська Архиєпархія УГКЦ