«Те, що буде нас судити вкінці – це наші вчинки», – преосвященніший владика Іван Кулик в Українській парафії в Римі (фото, аудіо)

      Коментарі Вимкнено до «Те, що буде нас судити вкінці – це наші вчинки», – преосвященніший владика Іван Кулик в Українській парафії в Римі (фото, аудіо)

В неділю, 23 лютого 2020 року, до Української парафії свв. Сергія і Вакха в Римі завітав преосвященніший владика Іван Кулик, єпископ Кам’янець-Подільський, Української греко-католицької Церкви.

Архієрей розпочав свій недільний візит до парафіяльної спільноти з молитви Великої Утрені, яку він очолив. З владикою Іваном співслужив Утреню ієрей Руслан Сідельник, віцепарох української парафії свв. Сергія і Вакха в Римі.

А вже о 9:30 перед входом до храму преосвященного владику Івана зустріли чисельно зібрані парафіяни разом із настоятелем та прибулим з цієї нагоди духовенством. Піднісши єпископу хрест, парох храму свв. Сергія і Вакха, ієрей Тарас Остафіїв, привітав дорогого гостя та, попросивши благословення, запросив очолити Божественну Літургію. Владиці Івану співслужили окрім настоятеля, ієрея Тараса Остафіїва, також ієрей Марко Дурлак, працівник Конґреґації Східних Церков, ієромонах Степан Стареправо, ЧСВВ, архимандрит Ярослав Лайчак, протосинкел Кошицької єпархії греко-католицької Церкви в Словаччині, ієромонах Андрій Глабше, Т.І., ієромонах Томаш Фідлер, Т.І., та ієродиякон В’ячеслав Окунь, Т.І. Піддияконське сліжіння звершували студенти Української Папської Колегії святого священномученика Йосафата.

Звертаючись до молільників із словом проповіді, архієрей зазначив, що сьогоднішня неділя є однією із неділь, що готують нас до початку Великого посту. Також проповідник наголосив, що читаючи сьогодні євангельський уривок, який розповідає про страшний суд (Мт.25, 31-46), в нас не має виникати страху перед Богом, грізним суддею, бо євангеліє – це добра новина, а Господь – милосердний і хоче усіх спасти, а не погубити. Саме тому Він і розповідає нам про страшний суд, щоб ми задумалися над нашим життям і змінили його, щоб не розділити долі тих, хто опинився по лівиці, як це читаємо сьогодні.

«В задумі Бога не було ніколи бажання засудити людину, але осудити діла темряви, які відводять людину від Бога. […] Господь хоче, щоби ми були в Його царстві, але дає нам волю, тобто від кожної людини залежить, чи вона прийме це царство Боже. І важливо пам’ятати, що не Господь є Той, який буде судити нас, але те, що буде нас судити вкінці – це наші вчинки. Тому так важливо є чинити діла світла», – наголосив владика Іван. Проповідник також підкреслив, що те, що наближає нас до Бога – це наші конкретні діла, спрямовані на допомогу ближньому, бо не достатньо казати, що ми любимо Бога, а потрібно це показати своїми ділами.

Після завершення молитви владику Івана привітали діти та молодь парафії. Також зі словом привітання звернувся до владики Івана представник Римського Вікаріату, директор фундації «Міґрантес» Римської єпархії, священник П’єрпаоло Феліколо.

На завершення архієрей уділив кожному з присутніх своє благословення та подарував пам’ятну іконку.

Джерело: Українська парафія Святих Сергія і Вакха в Римі