Преосвященний Владика Іван Кулик відвідав з Архиєрейським благословенням парафію м. Волочиськ

      Коментарі Вимкнено до Преосвященний Владика Іван Кулик відвідав з Архиєрейським благословенням парафію м. Волочиськ

У неділю, 8 березня, до Волочиського храму Різдва Пресвятої Богородиці прибув єпископ Іван Кулик – архиєрей Кам’янець-Подільської єпархії. Він очолив Архиєрейську Службу Божу разом з отцем-дияконом Максимом та отцем Володимиром Гетьманом з села Маначин.
Перед початком богослужіння, владику вітали діти. Вони щиро зачитували вірші, написані на честь високоповажного гостя.
Під час своєї проповіді, Владика Іван зосередив увагу вірних на Великому пості, у якому зараз перебувають усі християни східного обряду.
«Покаяння – є моментом особливої зустрічі з Богом, особливо у часі Великого посту. Приходьмо до нього… Черпаймо прощення із криниці Божої Любові, адже Господь не втомлюється нам його дарувати… Молитва, яку Бог особливо приймає – це молитва нашого серця. Він є той, хто по-особливому чує нашу молитву, наші потреби… Пам’ятаймо, що Господь запрошує нас, щоб у часі Великого посту ми пережили цю зустріч із Ним».

На завершення Літургії церковних хор заспівав молитву «Боже, великий єдиний», яка з’єднала душі і серця усіх вірних в благанні за мир і спокій в Україні.
Приємним та милим моментом було звернення Владики до усіх дітей. Дорогий гість тішився, що у церкву їх прийшло багато та кожній дитині уділив своє благословення. Також Владика Іван привітав усіх вірних та по завершенні молитви також кожного благословив.
Парох отець Володимир привітав та подякував Владиці Івану «за молитву, за архиєрейське благословення, за слова навчання».

Повідомила Анна Козак