27 БЕРЕЗНЯ 2020 Р.Б., ВІДБУДЕТЬСЯ МОЛИТВА ЗІ СВЯТІШИМ ОТЦЕМ ПАПОЮ ФРАНЦИСКОМ!

      Коментарі Вимкнено до 27 БЕРЕЗНЯ 2020 Р.Б., ВІДБУДЕТЬСЯ МОЛИТВА ЗІ СВЯТІШИМ ОТЦЕМ ПАПОЮ ФРАНЦИСКОМ!

Молитва розпочнеться о 19:00 год. за київським часом, котра буде транслюватися онлайн на сайті Vatican News (https://www.vaticannews.va), а також за посиланням Живого телебачення: (http://Zhyve.tv).
Папа очолить молитву на порожній площі Базиліки Святого Петра у Ватикані. Після спільної молитви, до якої духовно зможуть долучитися християни цілого світу, Святіший Отець уділить Апостольське Благословення Urbi et Orbi, до якого буде приєднана можливість отримання повного відпусту відповідно до умов, передбачених нещодавнім указом Апостольської Пенітенціарії. Зазвичай така молитва відбувається лише під час свят Великодня і Різдва!
Молитва буде відбуватися у присутності цінної реліквії: перед Чудотворним розп’яттям Ісуса Христа, яке у XVI ст., врятувало мешканців Риму від великої чуми.
За словами Святішого Отця Папи Франциска: «На пандемію вірусу ми хочемо відповісти загальною молитвою, співчуттям та ніжністю», єднаймося і ми в цьому молінні, аби випросити в Господа відвернення від тяжкої недуги та просячи благодаті Його милосердя!»

«Вже відтепер, – сказав Папа, – запрошую всіх духовно брати участь через засоби комунікації. Ми вислухаємо Боже слово, піднесемо благальну молитву, чуватимемо перед Найсвятішими Тайнами, Якими наприкінці уділю благословення Urbi et Orbi, і з яким буде пов’язана можливість отримати повний відпуст»!

КОРОТКА ІСТОРІЯ ЧУДОТВОРГОГО РОЗП’ЯТТЯ У РИМІ:
Римляни вважають це Розп’яття Чудотворним від того часу, як в наслідок пожежі, що цілком знищила храм 23 травня 1519 року, а Розп’яття було єдиним, що вціліло і не пошкоджене. Через три роки після тих подій Рим охопила епідемія чуми. Тоді на прохання католицької Церкви в Римі, Розп’яття пронесли процесією від монастиря Слуг Марії на Via del Corso до площі св. Петра у Ватикані, зупиняючись у кожному кварталі міста. Процесія тривала 16 днів, з 4 по 20 серпня 1522 року. Коли Розп’яття повернули до храму св. Марселя, чума відійшла від вічного міста Риму.
Після того часу процесії з Чудотворним Розп’яттям проходять приблизно раз на 50 років – з нагоди святого римського року, – а на задній частині Розп’яття вписують імена тих Пап, які засвідчили таку процесію. Останнім вписаним іменем Папи є Св. Іван Павло ІІ, котрий вшановував розп’яття з нагоди «Дня прощення» в ювілейний 2000 рік.

Джерело: Новини з Ватикану