Владика Іван Кулик очолив велопрощу до Зарваниці

      Коментарі Вимкнено до Владика Іван Кулик очолив велопрощу до Зарваниці

31 липня до Марійського духовного центру «Зарваниця» прибули велосипедисти – учасники велопрощі з Хмельницького. Духовну мандрівку до святого місця очолив єпископ Кам’янець-Подільської єпархії Іван Кулик. Група велопрочан вирушила з Хмельницького 29 липня.

Духовний супровід під час подорожі також здійснювали: парох храму Переображення Господнього у смт Стара Синява о. Мирон Лушней, парох храму у смт Сатанів отець Ігор Топоровський та отець-диякон Максим Колодчак.

У четвер, 30 липня, до велопрощі приєдналися паломники з м. Кам’янця-Подільського на чолі з деканом Кам’янець-Подільським о. Антоном Федиком. Відтак до відпустового центру прибуло 27 велосипедистів. У часі паломництва учасники щоденно молилися Святу Літургію, єдналися у молитві за мир в Україні, всіх недужих, медичних працівників і випрошували Божої благодаті для своїх родин.

Прибувши до Зарваниці, прочани помолилися Молебень до Богородиці перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої у парафіяльному храмі й Акафіст на чудотворному місці. У суботу, 1 серпня,  владика Іван очолив урочисту Архиєрейську Божественну Літургію у малій базиліці Зарваницької Матері Божої, у якій взяли участь усі учасники велопрощі. Опісля відбулася молитва на Хресній дорозі та в «Українському Єрусалимі».

Інформаційний ресурс УГКЦ