Розвиток парафіяльного соціального душпастирства в смт. Віньківці

      Коментарі Вимкнено до Розвиток парафіяльного соціального душпастирства в смт. Віньківці

На парафії «Введення в храм Пресвятої Богородиці» смт. Віньківці за допомогою Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас» з жовтня 2019 року діє проект «Підвищення рівня соціальної відповідальності досвіду та участі громади на місцевому рівні шляхом розвитку парафіального соціального душпастирства».

Метою цього проекту є допомагати людям, які опинилися у важких життєвих обставинах, потребуючим, нужденним, одиноким людям, яким немає кому допомогти. Дуже часто родичі таких осіб знаходяться далеко, а державні іституції не завжди справляються, тим більше що послуга «город» в них платна. Церква ж бачить у потребуючому Христа, адже ще з перших століть дбала про вдів, сиріт та інших потребуючих. Це була одна із головних її місій, яку вона взяла на себе.

Втілення проекту передбачає регулярне відвідування наших підопічних з метою виявлення і вирішення їхніх потреб. А саме:

– восени- допомогти зібрати урожай і підготовити город до зими;

– зимою подбати, щоб в домі постійно були продукти, ліки, дрова, при потребі відкинути сніг;

– навесні – допомогти переорати і посадити город і т. п…;

– влітку – просапка городу, кошення трави, дрібний ремонт помешкання.

За час дії проекту нам вдалося допомогти 12 родинам у важких життєвих обставинах. Підготовляли городи до посадки (фрезували), допомагали засадити город, обробіток міжряддя, підгортання картоплі. За допомогою драбини ремонтували ринву і очищали її від забруднення. Допомагали копати ранню картоплю.

 

о. Ігор Лапчак