«Маркетинг на служіння місії церкви»: голови єпархіяльних молодіжних комісій УГКЦ пройшли чергове навчання

      Коментарі Вимкнено до «Маркетинг на служіння місії церкви»: голови єпархіяльних молодіжних комісій УГКЦ пройшли чергове навчання

Упродовж двох днів, 8-9 грудня, голови єпархіяльних молодіжних комісій УГКЦ, під проводом очільника Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, секретарем Душпастирської ради отця Ростислава Пендюка, провели чергову навчально-формаційну зустріч на тему «Маркетинг на служіння місії Церкви», а також планування душпастирську діяльність на 2021 рік.

Задля ефективної реалізації нових проєктів, священники поділилися досвідом та окреслили основні напрями діяльності, які вдалося розвинути цього року. Це було по-особливому цікаво, оскільки усім довелося оперативно реагувати на виклики, спричинені карантином. Та поміж тим, отці разом із їхніми молодіжними спільнотами зуміли втілити чимало цікавих задумів.

? Це були дуже цінні дні. Ми розпочали захід спільною молитвою за нашу молодь. І це надзвичайно важливо, адже часто організовуючи різні заходи, реалізовуючи проєкти, нам бракує часу для Бога. Переконаний, якщо люди можуть молитися разом, це свідчить про їхнє єднання та є запорукою успішної співдії, ? розповідає заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш. ? Із очільником Патріаршої комісії у справах молоді отцем Ростиславом Пендюком ми вчилися не просто робити правильні проєкти, а й виконувати їх якісно та вміти ефективно представляти. Таке навчання свідчить про наше розуміння, що молодіжне душпастирство потребує постійного зростання та особливого контексту. Ми живемо в часи змін, тож наша Церква повинна подбати про молодь і привести її до Того, хто Вічний і Незмінний «вчора, сьогодні і навіки ? Той самий»!

У межах навчання отці напрацювали календар молодіжних подій 2021 Єдиний молодіжний простір УГКЦ. До слова, наступного року в єпархіях, монаших згромадженнях, студентських капеланствах запланували низку пізнавальних заходів.

Також мали нагоду ознайомитися з Молодіжним катехизмом «Я йду за Христом», який презентував заступник голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ Назар Дуда.

? Мені здається, що в історії УГКЦ, ще ніколи наші священники не працювали так багато для спасіння душ, як сьогодні. Отці активно працюють у різних, сферах, контекстах, інколи дуже відважно, деколи потерпаючи критику, та вони вірять в те що роблять і приємно дивують своєю відданістю покликанню, ? додав отець Роман Демуш.

У межах дводенної зустрічі, що проходила у Патріаршому домі у Львові, відбулася також братня зустріч зі священнослужителями, які є учасниками навчального курсу #МАПа_edu, які в ці дні мали свої навчання, та спільно стали учасниками зустрічі-практикуму з театрального мистецтва, яку модерував Олег Пригода.

Дивен Світ