Владика Іван висловив співчуття з приводу смерті митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія (Махоти)

      Коментарі Вимкнено до Владика Іван висловив співчуття з приводу смерті митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія (Махоти)

Преосвященний Владика Іван (Кулик), єпископ Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ, від себе особисто та від імені духовенства, монашества та всіх вірних висловив щирі співчуття з приводу смерті митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія (Махоти), який відійшов до вічності 23 березня 2021 року на 55 році життя.

 

Лист співчуття з приводу смерті митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія (Махоти)

Всечесному духовенству,

преподобному монашеству та всім вірним

Хмельницької єпархії Православної Церкви України

З великим сумом, а воднораз з християнською надією ми сприйняли звістку про відхід до вічності високопреосвященного митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія. Особисто та від імені духовенства, монашества та всіх вірних Кам’янець-Подільської єпархії Української Греко-Католицької Церкви висловлюємо вам щирі співчуття. Підносимо сьогодні наші молитви до Бога і молимо, щоб Він упокоїв свого вірного пастиря у «місці світлому, у місці квітучому, у місці спокійному, звідки втекла болізнь, печаль і зітхання».

Назавжди запам’ятаємо владику Антонія як відкриту та щиру людину, радісного та доброзичливого пастиря Церкви. Його відхід у цей передпасхальний час сповнює нас ще глибшим розумінням таїнства Пасхи Христової і пасхи людини. Нехай наш Господь Ісус Христос – Переможець смерті та аду – прийме пастиря своєї Церкви у невимовне радування вічним життям, а нам дарує велику милість по всі дні творити Його волю.

†Іван (Кулик),

єпископ Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ 

м. Хмельницький

24 березня 2021 року Божого