У Хмельницькому відбулась зустріч майбутніх катехитів Кам’янець-Подільської Єпархії

      Коментарі Вимкнено до У Хмельницькому відбулась зустріч майбутніх катехитів Кам’янець-Подільської Єпархії

12 червня 2021 року в м. Хмельницький відбулася зустріч майбутніх катехитів єпархії з представниками Патріаршої Катехитичної Комісії. В лютому 2021 року Патріарша Катехитична Комісія УГКЦ у співпраці з Катехитично-Педагогічним Інститутом УКУ та Катехитичною Комісією Кам’янець-Подільської єпархії розпочали онлайн навчання для майбутніх катехитів.

Навчальна програма містила чотири основних предмети – “Покликання та місія мирян”, “Вступ до Біблійних наук”, “Вступ до богослів’я” та “Історія християнства”. Весь навчальний процес проходив онлайн (Zoom, відеолекції та навчальна література), тому це була перша очна зустріч студентів з викладачами та між собою.

Молитвою та благословенням розпочав захід єпископ Кам’янець-Подільської  єпархії владика Іван Кулик. Заступник Голови Партіаршої Катехитичної Комісії, пан Назар Дуда, подякував усім присутнім за участь у навчанні та присутність на зустрічі, ознайомив присутніх з формою та предметами подальшого навчання на “Курсах катехитів” та провів лекцію по методології катехизації. Сестра Ореста Боршовська провела підсумкову лекцію з “Історії християнства”, де студенти мали нагоду поставити додаткові питання по предмету. Після обіду, у невимушеному колі спілкування, кожен з присутніх поділився своїми враженнями від навчання, підкреслив сильні та слабкі сторони онлайн спілкування, висловив подяку викладачам. Особливу увагу студенти звернули на зручність дистанційного навчання, бо кожен обирав комфортний для себе час у розпорядку дня, щоби слухати лекції, здавати тести, читати необхідну літературу.

Спілкування залишило багато хороших вражень та очікування наступної зустрічі вже у новому навчальному році.