Свято Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя при Катедральному Храмі Різдва Пресвятої Богородиці

      Коментарі Вимкнено до Свято Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя при Катедральному Храмі Різдва Пресвятої Богородиці

Минулі вихідні, з благословення Преосвященного Владики Івана, на нашій  парафії були особливо святковими. Дітки, які старанно та ретельно готувалися в суботу вперше приступили до Святого Таїнства Сповіді. Слова підтримки від о.м. Івана Данкевича та пригадування про те, що Бог їх любить, допомогли дітям трохи заспокоїти своє хвилювання та щиро  примиритися з Господом. А вже в неділю, на Божественній Літургії, урочисто прийняли Тіло і Кров Господа нашого Ісуса Христа, Пресвяту Євхаристію. Гарно прикрашений храм, святково одягнуті гості та ангельський спів хору зробили атмосферу справді торжественною. Та, мабуть, найбільше цьому сприяли дитячі очі, які сяяли від щастя! Під час проповіді владика Іван роздумував з дітьми на тему Святих Тайн Сповіді та Причастя. Також в дружній атмосфері розважали і пригадували, що таке гріх, Літургія, молитва та як часто слід приходити до храму.

На завершення Божественної Літургії першопричасники отримали пам’ятки про прийняття Святих Таїнств Сповіді та Причастя. Також кожен отримав в подарунок іменний молитовник. Батьки щиро подякували Преосвященному Владиці, о.м. Івану Данкевичу та катехиту п. Ользі за супровід дітей. А священнослужителі, в свою чергу, благословили діточок та заохотили не зупинятися на самому початку, а продовжити катехитичні заняття наступного року, адже ще стільки цікавого попереду.

повідомила Ольга Нагорна