Владика Іван Кулик впреше очолив пішу прощу з Хмельницького до Зарваниці 150 км протягом п’яти днів

      Коментарі Вимкнено до Владика Іван Кулик впреше очолив пішу прощу з Хмельницького до Зарваниці 150 км протягом п’яти днів

З 12 по 16 липня 2021 року Божого відбувалась щорічне традиційне піше паломництво з Хмельницького до Зарваниці  на загальнонаціональну прощу, яка відбувається 17-18 липня. Цього року впреше піше паломництво очолив Єпископ Кам’янець-Подільської Єпархії, Преосвященніший владика Іван Кулик. Прочани подолали близько 150 км за п’ять днів.

Детальний маршрут пішої прощі:

1-й день: м.Хмельницький – с.Гвардійське; 2-й день: с.Гвардійське – смт.Сатанів; 3-й день: смт.Сатанів – смт.Гримайлів; 4-й день: смт.Гримайлів – м.Теребовля; 5-й день: м.Теребовля – Марійський Духовний Центр с.Зарваниця.

На початку у прощу вирушило понад 100 осіб, і кожен таступний день кількість прочан збільшувалась і до приходу Зарваницю кількість паломників була близько 200 осіб.

Кожного дня усі прочани молились Божетвенну Літургію, яку очолював Преосвященніший Владика у співслужінні священників. Під час пішої ходи постіно відбувалась молитва на вервиці, ісусова молитва, духовні розважання, співали релігійних пісень. Протягом маршруту прямування паломників для усіх було організовано харчування та нічліг. Перед Зарваницею у с. Вишнівчик паломників привітав Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Василій Семенюк, який радо спілкувався з усіма паломниками, запевнив про молитву та усіх благословив.

Прес-служба єпрахії