При парафії св. Ольги УГКЦ м. Старокостянтинів розпочався соціальний проєкт «Ми – дружня родина»

      Коментарі Вимкнено до При парафії св. Ольги УГКЦ м. Старокостянтинів розпочався соціальний проєкт «Ми – дружня родина»

З 14 вересня цього року з благословення владики Івана на нашій парафії розпочався соціальний проєкт «Ми – дружня родина».

Цей проєкт створений для розвитку та об’єднання нашої парафіяльної спільноти. Організаторами було обговорено найактуальніші та важливі проблеми які оточують нас і наших близьких в даний час.

Отже, ми дійшли висновку, що потрібно вчитися допомагати один одному, підтримувати малозахищених та обділених, вчитися взаєморозуміння та любові в родинах де є діти, і не менш важливим є соціальний розвиток наймолодших представників нашої парафії. З них і розпочнемо.

На нашій парафії уже не перший рік активно працює муздрамгурток під керівництвом п.Валентини Іваніцької. Приблизно 20 діток беруть активну учать у підготовці та реалізації різних свят. Вони мають можливість краще виразити свої здібності, в тому чи іншому творчому напрямку, ніж у школі. А також можливість більше часу провести з батьками та друзями під час підготовки до свят (репетиції, декорації).

Одним із таких заходів на початку жовтня ми вітали щедру українську осінь із її дарами. Недільної сонячної днини гарний настрій та приємні емоції нашим прихожанам дарували учасники гуртка: танцювали, співали, декламували вірші. Також наші прихожани своїми умілими руками, створили чудову осінню фотозону, що дало можливість поділитися людям світлинами та враженнями від побаченого в соціальних мережах з іншими. Свято вдалось на Славу Божу.

А щоб досягти бажаного результату всіх запросили до душевної розмови за горнятком гарячого чаю та солодощами. Надалі на дітей очікують бажані невеликі канікули, але з недільними майстер-класами, які будуть проводитись на території храму.

о. Юрій Ланик